Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχεις για τη σωστή κατάψυξη τροφών

Offsite Team
- 06.04.2020

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχεις για τη σωστή κατάψυξη τροφών

Thumbnail
Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε μία «σωστή» κατάψυξη

Η κατάψυξη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην περίοδο της καραντίνας, που διανύουμε. Μάλιστα και σε προηγούμενο κειμένο μας είχαμε γράψει ποιες «άγνωστες» τροφές μπορούν να μπουν στην κατάψυξη. Αυτήν την φορά αποφασίσαμε να σας δώσουμε μερικά tips για να κάνετε την αποθήκευση των τροφών σας στην κατάψυξη σωστά.

Αρχικά, γνωρίζουμε πως στην κατάψυξη τα τρόφιμα διατηρούνται περισσότερο, καθώς τα περισσότερα βακτήρια δεν μπορούν να αναπτυχθούν. Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να έχουμε μία «σωστή» κατάψυξη.

Ξεκινάμε με τη θερμοκρασία, που πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία στους -18C. Το φαγητό πρέπει να έχει μαγειρευτεί την ίδια μέρα και όχι να έχει μείνει για παράδειγμα δύο ημέρες στη συντήρηση του ψυγείου. Επίσης, σημαντικό είναι τη στιγμή που βάζουμε το φαγητό στην κατάψυξη να μην  είναι ζεστό, αλλά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ένα άλλο στοιχείο είναι τα σκεύη. Πρέπει να χρησιμοποιούμε κατάλληλα σκεύη που κλείνουν με ασφάλεια και δεν αφήνουν το φαγητό εκτεθειμένο στον παγωμένο αέρα της κατάψυξης. Πάνω στα εκτεθειμένα σημεία δημιουργούνται κρύσταλλοι νερού που αφαιρούν σταδιακά την υγρασία από το φαγητό στην οποία κρύβεται η γεύση του. Μία καλή πρόταση είναι να καταψύξουμε το φαγητό σε μικρές μερίδες.

Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι να βάζουμε στο μπολ ετικέτα με το περιεχόμενο και την ημερομηνία κατάψυξης. Επίσης, δεν αφήνουμε μαγειρεμένο φαγητό στην κατάψυξη για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών. Καλό είναι να καταναλώνεται εντός 3-4 εβδομάδων και όχι σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τέλος, αν για παράδειγμα έχουμε αποψύξει φασολάκια και τα μαγειρέψαμε δεν τα ξαναβάζουμε κατάψυξη. Οργανωθείτε, λοιπόν, με ασφάλεια.

olivemagazine.gr

Home