Κυριακίδου:Λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα για τερματισμό πανδημίας

Κυριακίδου:Λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα για τερματισμό πανδημίας

Έκκληση Επιτρόπου Κυριακίδου στους Υπουργούς για γρήγορη προώθηση της Ένωσης για Υγεία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε την Τετάρτη σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισιέλ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα, στην τηλεδιάσκεψη έλαβε μέρος ομάδα αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει δια φυσικής παρουσίας στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Πέραν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και οι ομόλογοί του από την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και τη Λετονία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι ηγέτες των συγκεκριμένων κρατών μελών παρέθεσαν τις θέσεις τους και αντάλλαξαν απόψεις επί των θεμάτων που θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

 

Το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο , θα απασχολήσουν οι σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας, οι προσπάθειες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, ενόψει και της αναμενόμενης κυκλοφορίας εμβολίων, η κλιματική αλλαγή, θέματα ασφάλειας, οι διατλαντικές σχέσεις και η πολιτική Νότιας Γειτονίας. 

ΚΥΠΕ

Home