Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες για το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Γενετικής (φωτος)

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
30.03.2023

Πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες για το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Γενετικής (φωτος)

Έτσι θα γίνει το νέο κτήριο-Ξεκινούν τα έργα τις επόμενες ημέρες-Θα έχει ερευνητικά εργαστήρια και αίθουσες διδασκαλίας

Σάρκα και οστά παίρνει το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Ινστιτούτου από την ίδρυσή του με τις εργασίες να ξεκινούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυμα Καθ. Λεύκου Μίτλετον για το Ινστιτούτο Γενετικής (VIDEO)

Την Τρίτη (28/3) «έπεσαν» οι υπογραφές με την εργοληπτική εταιρεία A. Aristotelous (Construction) Ltd όπου θα αναλάβει το έργο. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Διευθυντής Οικονομικών και Διοίκησης του Ινστιτούτου, Μάριος Φλούρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εργοληπτικής εταιρίας A. Aristotelous (Construction) Ltd, Αριστοτέλης Αριστοτέλους, παρουσία του αρχιτέκτονα του έργου Πάρη Φιλίππου εκ μέρους των J+A Philippou Architects Engineers.

1

2

Το αναπτυξιακό έργο του Ινστιτούτου θα έχει συνολική έκταση 11,358 τ.μ., θα ανεγερθεί δίπλα από το υφιστάμενο κτήριο στον Άγιο Δομέτιο, με τα δύο κτήρια να ενώνονται υπόγεια.

Θα αποτελείται από 4 ορόφους, συμπεριλαμβανομένου και του ισογείου. Θα περιλαμβάνει υπερσύγχρονα εργαστήρια για τις ερευνητικές ομάδες μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ θα στεγαστούν και όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου, στις νέες αίθουσες διδασκαλίας. 

Το νέο κτήριο του Ινστιτούτου θα κοστίσει €19,428,000 συν Φ.Π.Α. χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με δάνειο ύψους €26 εκατ. ευρώ, με την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, και καλύπτει τόσο τη δημιουργία των κτηριακών εγκαταστάσεων, όσο και τη στήριξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου. 

3

Οι εργασίες του έργου θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 30 μηνών, δηλαδή περί τα μέσα του 2025. 

Αφού ολοκληρωθούν τα έργα, στο υφιστάμενο κτήριο αναμένεται να γίνει ανακαίνιση ώστε να αναβαθμιστούν οι δραστηριότητες του, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους ασθενείς. 

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής & Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού κατά την υπογραφή των συμβολαίων, εξέφρασε την ανυπομονησία του δηλώνοντας πως άπαντες περιμένουν την ημέρα που θα ολοκληρωθεί το νέο κτήριο. 

4

Όπως είπε, με την υλοποίηση του έργου, το Ινστιτούτο θα ενισχυθεί δυναμικά συμβάλλοντας ακόμη περαιτέρω στην ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας σε ένα τομέα ιδιαίτερα ευαίσθητο όπως αυτό της υγείας. «Ο σκοπός μας παραμένει ο ίδιος, και έχοντας συνοδοιπόρους το κράτος να μας στηρίζει, το κάνει πιο εύκολο για εμάς να αφοσιωθούμε σε αυτό που ξέρουμε καλύτερα και να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας, που όπως επαναλαμβάνω πάντα, είναι να είμαστε δίπλα στους ασθενείς, στους συμπολίτες μας και στην πολιτεία», κατέληξε.

5

6

Home