Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πώς το όραμα ενός ιερέα έφερε το πρώτο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Αμμόχωστο

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα -
04.06.2023

Πώς το όραμα ενός ιερέα έφερε το πρώτο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Αμμόχωστο

ΚΑΦ-ΑΛΑΣΙΑ - Η ιστορία πίσω από το πρώτο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στην επαρχία Αμμοχώστου

Το πρώτο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας ετοιμάζεται να αποκτήσει η επαρχία Αμμοχώστου. Ένα Κέντρο το οποίο είναι απαραίτητο για τους κατοίκους της περιοχής και έρχεται να καλύψει τις ανάγκες οι οποίες ολοένα και αυξάνονται.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας, θα ανεγερθεί από το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης (ΚΕΠΑ). Το ΚΕΠΑ ιδρύθηκε το 1996 με πρωτοβουλία του αείμνηστου Πρωτοπρεσβύτερου Ευέλθοντος Χαραλάμπους. Στο ΚΕΠΑ φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, ενώ ανάμεσα στις δράσεις του είναι και η εφαρμογή του προγράμματος της δωρεάν διανομής κατ' οίκον φαγητού σε ανθρώπους που είτε για λόγους απορίας, είτε για λόγους υγείας, είτε γιατί είναι ανάπηροι και μοναξιασμένοι, είτε λόγω άλλης δυσκολίας δεν έχουν στο τραπέζι τους ένα πιάτο φαγητό.

Η επιθυμία του πατέρα Ευέλθοντος και τι ισχύει μέχρι σήμερα

Από το 2010 ο μακαριστός πατέρας Ευέλθοντας είχε εντοπίσει το κενό που υπήρχε στην επαρχία Αμμοχώστου και πόσο μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, οι οποίοι χρειαζόταν ανακουφιστική φροντίδα. Γι’αυτό και επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας. 

Όμως, η ζωή τα έφερε αλλιώς και το 2011 έφυγε από τη ζωή.

Το 2014, η μακαριστή πρεσβυτέρα Ανδρούλα ΠαπαΕυέλθοντος, κατάφερε και έκανε πράξη την επιθυμία του μακαριστού πατέρα Ευέλθοντος. 

Συγκεκριμένα τα τελευταία 9 χρόνια στο ΚΕΠΑ, λειτουργεί ένα δωμάτιο στο οποίο προσφέρονται δωρεάν υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε συνανθρώπους μας. 

Μέχρι το τέλος του ‘24 έτοιμο το ΚΑΦ-ΑΛΑΣΙΑ

9 χρόνια μετά, η οικογένεια του μακαριστού πατέρα Ευέλθοντος και της πρεσβυτέρας Ανδρούλας ΠαπαΕυέλθοντος, έβαλε μπρος τις διαδικασίες για την ανέγερση του πρώτου Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας στην επαρχία Αμμοχώστου. 

Μάλιστα, η διευθυντική ομάδα του ΚΕΠΑ, είχε επισκεφθεί άλλα Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, ώστε να αποκτήσουν περαιτέρω εμπειρία, με στόχο πάντοτε να δημιουργηθεί ένα Κέντρο χωρίς ελλείψεις.

Προ ημερών, στον περίγυρο του ΚΕΠΑ ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας. Το Κέντρο θα ονομάζεται ΑΛΑΣΙΑ, για να θυμίζει σε όλους την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, η οποία δεν απέχει και πολλά χιλιόμετρα από το Παραλίμνι. 

Στο ΚΑΦ-ΑΛΑΣΙΑ θα προσφέρεται ολιγόωρη ή ολιγοήμερη ανακουφιστική φροντίδα προς τους συνανθρώπους μας. Θα δημιουργηθούν 8 κλίνες και θα στελεχωθεί με επαγγελματίες υγείας.

Μέχρι το τέλος το 2024 το ΚΑΦ-ΑΛΑΣΙΑ αναμένεται να είναι έτοιμο και θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς. 

Home