Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντησε τους φορείς της υγείας η Αννίτα & συζήτησαν για το ΓεΣΥ

Offsite Team -
31.05.2023

Συνάντησε τους φορείς της υγείας η Αννίτα & συζήτησαν για το ΓεΣΥ

Το ΓεΣΥ πρέπει να το προστατεύσουμε δήλωσε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τη δημιουργία του ΓΕΣΥ η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου συνοδευόμενη από μέλη της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, είχε σήμερα σειρά συναντήσεων με φορείς της υγείας και συγκεκριμένα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ), τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

1

Η κ. Δημητρίου σε δηλώσεις της τόνισε πως η σημερινή συνάντηση με τους φορείς συμπίπτει με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη λειτουργία του ΓΕΣΥ, της μεγαλύτερης κοινωνικής μεταρρύθμισης στον τόπο και σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το σύστημα. Όπως υπογράμμισε δυο είναι οι βασικοί άξονες για τον Δημοκρατικό Συναγερμό όπως κατατέθηκαν και στις συναντήσεις. Αφενός η αποτελεσματικότερη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και αφετέρου η οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος.

Όπως τόνισε, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε πρόταση που κινείται σε αυτούς τους δυο άξονες, ενώ ύψιστης σημασίας είναι η διαφάνεια και ο έλεγχος του συστήματος για αντιμετώπιση των καταχρήσεων. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ΓΕΣΥ, πρόσθεσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τρόπο που θα είναι ωφέλιμος για τους πολίτες και τον τομέα της υγείας ευρύτερα.

2

Χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του ΓΕΣΥ, κατέληξε η κ. Δημητρίου, το ΓΕΣΥ πρέπει να το προστατεύσουμε και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση κινείται στη λογική της βελτίωσής του.  

Home