Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ.Υγείας: Επικεντρωνόμαστε στην αναβάθμιση του ΓεΣΥ

Offsite Team -
06.03.2023

Υπ.Υγείας: Επικεντρωνόμαστε στην αναβάθμιση του ΓεΣΥ

Συνάντησε την ηγεσία του ΟΚΥπΥ η υπουργός Υγείας - «Έχουν ζυγιστεί οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία»

Στόχος της νέας Κυβέρνησης είναι η βελτίωση των νοσηλευτηρίων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), δήλωσε τη Δευτέρα η νέα Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως η προσπάθεια όλων πρέπει να επικεντρωθεί στην αναβάθμιση του ΓεΣΥ, αφού τα νοσηλευτήρια έχουν ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στον τομέα της υγείας.

Σε δηλώσεις της, μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΟΚΥπΥ, η κ. Κανάρη είπε πως έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τα στελέχη του Οργανισμού, για να σημειώσει ότι στόχος της είναι να ακούσει, αφού όπως είπε «χωρίς να ακούσεις όλες τις πλευρές δεν μπορείς να εξάγεις σωστά συμπεράσματα και να προωθήσεις σωστές διαδικασίες, που θα φέρουν μια βελτίωση στο σύστημα υγείας».

«Ο στόχος μας είναι η βελτίωση. Ο κόσμος περιμένει αυτή τη βελτίωση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ. Πιστεύω ότι η προσπάθεια όλων πρέπει να είναι προς αυτή τη βελτίωση, την αναβάθμιση στο ΓεΣΥ. Τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ έχουν ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν σε αυτό τον τομέα», είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας κατά τη συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ έχουν ζυγιστεί οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, η στήριξη που χρειάζονται από την Κυβέρνηση, αλλά και από τον ΟΑΥ παράλληλα, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σε βελτιωτικές δράσεις.

Όπως είπε έγιναν πολλά τα τελευταία χρόνια, για να σημειώσει ότι «το θέμα της πανδημίας στηρίχθηκε από τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και οφείλουμε να ανταποδώσουμε αυτή τη στήριξη».

«Έχουμε ικανότατο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό», είπε, «και θα πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά, με διαδικασίες σωστές και να γίνει σωστή εποπτεία».

Σε σχέση με το θέμα της αμοιβής των γιατρών, η κ. Κανάρη είπε πως θα εξεταστεί, έτσι ώστε να υπάρξουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στα δημόσια νοσηλευτήρια, που οφείλει ως κράτος.

Ανέφερε ότι το απόγευμα θα ακούσει και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ώστε να δουν πως θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σύστημα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα επικεντρωθεί περισσότερο σε κάποιους τομείς, η κ. Κανάρη είπε πως θα επικεντρωθεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), για να συμπληρώσει ότι «βλέπουμε στις εφημερίδες τραγικά συμβάντα και δεν θέλω να έχουμε αυτή την εικόνα».

Είπε πως αυτό δεν αρμόζει στην Κύπρο, που πρέπει να δίνει μια καλύτερη εικόνα.

«Έχουμε πολύ καλούς γιατρούς, καλά νοσοκομεία και δεν πρέπει να δίνουμε αυτή την αρνητική εικόνα. Νομίζω μας αξίζει κάτι καλύτερο ως κράτος», ανέφερε.

Κληθείσα να αναφέρει αν το ΓεΣΥ μπαίνει σε μια νέα βάση με συγκεκριμένους στόχους που θα προωθηθούν από την ίδια, η Υπουργός Υγείας είπε πως «ήδη έχουν προωθηθεί και προηγουμένως πράγματα, αλλά κάπου σκάλωσαν ορισμένα», για να συμπληρώσει πως «το σκάλωμα» δεν το θέλει.

Τόνισε ότι θα υπάρχει μια συστηματική παρακολούθηση και θα προωθήσει καινούργια πράγματα, ώστε «να δούμε ένα ποιοτικό σύστημα στην ολότητά του,  με αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια όλους τους εμπλεκομένους φορείς».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης, ανέφερε ότι έχουν επεξηγήσει στην Υπουργό τους στρατηγικούς στόχους του Οργανισμού, τους πυλώνες επιτυχίας του, καθώς επίσης τις δράσεις και τις αναβαθμίσεις που έχουν ήδη κάνει ή έχουν ήδη τροχοδρομήσει σε σχέση με εξοπλισμούς και κτιριακές υποδομές.

Ο κ. Σταυρίδης είπε ότι θεωρεί πως ο ΟΚΥπΥ προχωρεί στην επίτευξη των στόχων του, για να σημειώσει ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.

Διαβεβαίωσε, τέλος, τη νέα Υπουργό Υγείας ότι ο Οργανισμός θα είναι δίπλα της για ότι χρειαστεί, έτσι ώστε να βοηθηθεί ο Κύπριος ασθενής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home