Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ.Υγείας: Συναντά γιατρούς & νοσοκόμους για την αυριανή απεργία

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα -
16.01.2023

Υπ.Υγείας: Συναντά γιατρούς & νοσοκόμους για την αυριανή απεργία

Στις 16:00 η σύσκεψη - Προσπάθεια Χατζηπαντέλα να σβήσει τις φωτιές μεταξύ ΟΚΥπΥ και εργαζομένων στα νοσηλευτήρια

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Ρόλο … πυροσβέστη αναλαμβάνει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, προκειμένου να σβήσει τη νέα φωτιά που άναψε στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ως γνωστό, αύριο Τρίτη (17/1) θα πραγματοποιηθεί δίωρη στάση εργασίας από όλους τους εργαζομένους των νοσηλευτηρίων. 

Όπως έγραψε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η OffsiteNews, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αποφάσισαν από κοινού και κάλεσαν τα μέλη τους που εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ (γιατροί, νοσηλευτές, γραμματειακό προσωπικό, καθαρίστριες κλπ), να πραγματοποιήσουν δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, την Τρίτη από τις 08:30-10:30, λόγω της μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού, για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης.

Την ώρα που ακόμη δεν έχει πάρει θέση ο ΟΚΥπΥ για την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα καλείται να βρει τη χρυσή τομή σε ακόμη ένα πρόβλημα.

Στις 16:00 το απόγευμα σήμερα (16/1) ο υπουργός Υγείας θα συναντήσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις προκειμένου να συζητήσει μαζί τους και να ακούσει τις θέσεις τους.

Αυτό που αναμένεται είναι να φανεί κατά πόσο ο υπουργός θα καταφέρει να μεταπείσει τους εργαζομένους ώστε να αναβάλουν την στάση εργασίας. 

Home