Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Κρίση στην λυκοφιλία Νίκαρου - Φούλη

Offsite Team
- 08.11.2018

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Κρίση στην λυκοφιλία Νίκαρου - Φούλη

Thumbnail
Φίλια κοινοβουλευτικά πυρά δέχεται η Κυβέρνηση από τον ΔΗΣΥ και στην Βουλή

 Οι διορισμοί σε καίρια πόστα προκαλούν αντιπαραθέσεις

    Η λυκοφιλία Νίκαρου- Φούλη διέρχεται μια εκ των συνηθισμένων κρίσεων της με τους δυο λύκους να επιχειρούν να κατασπαράξουν κάποια εκ των αρνιών που βρίσκονται στις μάντρες των άλλων. Σε ευνομούμενα και πολιτισμένα κράτη η διαμάχη Κυβέρνησης- κυβερνώντος κόμματος θα αποτελούσε σημείο δημόσιας πολιτικής συζήτησης και οι σχολιαστές θα έψαχναν τα αίτια. Κι όχι προφανώς για να ικανοποιήσουν την προαιώνια επιθυμία του ανθρώπου για κοινωνικό σχόλιο( μπορεί να λέγεται και κουτσομπολιό) , αλλά γιατί αυτή η κόντρα επηρεάζει με τον ένα ή άλλο τρόπο και τις ζωές όλων των κατοίκων της χώρας. 

    Κλασικό παράδειγμα η πρόθεση για καταψήφιση από τον ΔΗΣΥ ενός σημαντικότατου νομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση και αναφέρει ότι «πρόσφυγες και μη πρόσφυγες, θα καταβάλλουν το ίδιο ενοίκιο, το επονομαζόμενο αγοραίο, για ενοικίαση τουρκοκυπριακών περιουσιών. Σήμερα οι πρόσφυγες πληρώνουν το 80% των ενοικίου της αγοράς και οι μη πρόσφυγες το 100%.»

     Η πολιτική πρακτική σε περιόδους νηνεμίας και ύφεσης προϋποθέτει την συνεννόηση Κυβέρνησης- κυβερνώντος κόμματος για τα νομοσχέδια – αν όχι όλα, τουλάχιστον τα μείζονα- έτσι ώστε ο ΔΗΣΥ να το στηρίξει στις Κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια. Ενίοτε δε –συμβαίνει σε κρίσεις, όπως πρόσφατα με τον Συνεργατισμό- να κάνει τα μαγικά του ο Φούλης για να ψηφιστεί το νομοθέτημα. Όταν δε ρωτήσαμε και βουλευτή του ΔΗΣΥ γιατί το καταψηφίζετε μας είπε ότι αποφάσισε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όπερ μεθερμηνευόμενο ο Φούλης…

    Λοιπόν η κόντρα Νίκαρου- Φούλη επεκτείνεται και στο Κυπριακό, όπου ο εκ Πάφου ορμώμενος με σειρά συναντήσεων στο εξωτερικό και εσωτερικό διαμορφώνει την δική του στρατηγική, που διαφέρει από την Κυβερνητική και φυσικά ο εκ Πέρα Πεδίου κάτοικος του λόφου δεν δέχεται σε καμία των περιπτώσεων. Οπόταν οι λύκοι βγήκαν στο κυνήγι και η μάχη θα είναι έντονη. Αυτές τις μέρες βρίσκονται μαζί στην Φινλανδία για τις εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και οι λύκοι στο χιόνι βρίσκουν πεδίο για μάχη, μακριά από περίεργα βλέμματα.

    Φυσικά θα ακολουθήσουν και διορισμοί σε καίρια πόστα- Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας, ημικρατικοί οργανισμοί - με τον Φούλη να θέλει να έχει λόγο στο πολιτικό παιχνίδι και το Προεδρικό και τον περίγυρο του να επιθυμεί διαμόρφωση της πολιτικής σκακιέρας σύμφωνα με την ατζέντα τους. 

Η βραχνάδα που παρουσιάζει η φωνή του ΔΗΣΥ στην Βουλή 

    Πλείστες περιπτώσεις που βουλευτές της αντιπολίτευσης τοποθετούνται για συγκεκριμένα θέματα με καυστικό τρόπο, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες περιμένουν απάντηση από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αλλά επί ματαίω. Φαίνεται ότι αυτή είναι και η κατεύθυνση που δίνεται από την ηγεσία του ΔΗΣΥ , αφού ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ δεν φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει το κυβερνητικό έργο, ακολουθώντας την δική του ρότα και αν και εφόσον οι θέσεις και η στρατηγική του συμπίπτουν …καλώς, διαφορετικά η Κυβέρνηση και το έργο της μένουν εκτεθειμένα. 

    Η βραχνάδα που παρουσιάζει η φωνή του ΔΗΣΥ στην Βουλή θα πρέπει να τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο της στρατηγικής του Φούλη, ο οποίος επιμένει ότι θα πρέπει να είναι διάφανος και ξεκάθαρος ο διαχωρισμός κόμματος- Κυβέρνησης.

   Πάντως αυτή η στάση του Φούλη μεταφέρθηκε από υπουργούς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος , ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να αντιδράει με φωνασκίες και άλλες εκφράσεις, όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να αγγίξει τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Η εν λόγω στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας προβληματίζει αρκετούς υπουργούς, αλλά λόγω και της θέσεως τους δεν έχουν πολλά περιθώρια αντίδρασης , παρά να παράγουν έργο για να μην δέχονται τα πυρά. Κάποιοι όμως εξ αυτών, δεν θα μείνουν με χέρια σταυρωμένα και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα τον Φούλη… Και ουδέποτε να ξεχνάτε στην εξίσωση την επιθυμία κάποιων εκ των Υπουργών να πάρουν το χρίσμα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τέτοια ακούει ο Φούλης και ακονίζει τα δόντια

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό

Η Κληριδική σχολή είχε χιλιάδες μαθητές  και μερικοί εκ των αποφοίτων, μάλιστα με ψηλές επιδόσεις διακρίθηκαν στην πολιτική σκηνή στηριζόμενοι στις διδαχές του Πρύτανη της πολιτικής, όπως τον αποκαλούν οι συναγερμικοί. Κι όμως στο 5ο ετήσιο μνημόσυνο του Κληρίδη, τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ένας σκληροπυρηνικός αριστερός ο Μιχάλης Παπαπέτρου. Όπως να λέμε, ότι στο μνημόσυνο του Εζεκία Παπαϊωάννου, επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόδρομος Προδρόμου…

 

Home