Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η ανακούφιση καρκινοπαθών και νέες θεραπείες στην Κύπρo (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Στέλιου Στυλιανού
- 23.11.2018

Η ανακούφιση καρκινοπαθών και νέες θεραπείες στην Κύπρo (ΒΙΝΤΕΟ)

Thumbnail
Η κάμερα της Offsite στο Γερμανικό Ογκολογικό κέντρο ένα χρόνο μετά την λειτουργία του

Η δημιουργία Ογκολογικού στη Λεμεσό ήρθε να βάλει φρένο στην ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών κυρίως Λεμεσού και Πάφου, οι οποίοι λόγω της μη ύπαρξης άλλου κέντρου πλην από την Λευκωσία, περνούσαν αρκετές ώρες στους δρόμους για να πάρουν θεραπεία μερικών λεπτών.

Το Κέντρο τους τελευταίους 4 μήνες έχει συνάψει συνεργασία με το υπουργείο Υγείας με στόχο να μειώσει την ταλαιπωρία των ασθενών αυτών.

Παράλληλα μέσα από την συνεργασία αυτή το υπουργείο αποστέλλει περιστατικά στο κέντρο για θεραπείες και εξετάσεις που δεν παρέχονται σε άλλο νοσηλευτήριο στην Κύπρο.

Μάλιστα μέχρι πρότινος άτομα που χρειάζονται τις συγκεκριμένες θεραπείες αναγκάζονταν να πηγαίνουν στο εξωτερικό.

Στην κάμερα της Offsite μιλούν ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου Κίκης Καζαμίας και ο Ιατρικός Διευθυντής Νίκος Ζάμπογλου.

Οι κύριοι Καζαμίας και Ζάμπογλου αναφέρονται στην λειτουργία  του Κέντρου και την ανακούφιση των Καρκινοπαθών καθώς επίσης και για τον αριθμό των καρκινοπαθών που έχουν επωφεληθεί από την συνεργασία με το κράτος.

Παράλληλα ο Δρ Ζάμπογλου αναφέρεται στις νέες υπηρεσίες που προσφέρονται για πρώτη φορά στην χώρα, ενώ στην συνέντευξη αναπτύσσεται και το όραμα του κέντρου για δημιουργία κέντρου έρευνας Καρκίνου σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δείτε την συνέντευξη:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Στυλιανού

ΚΑΜΕΡΑ/ΜΟΝΤΑΖ: Άρτεμις Ευλογημένου / Νάταλυ Κονιαλιάν 

 

Home