Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πυροβολισμοί Στρασβούργο: 4 νεκροί και 7 σοβαρά τραυματίες (vids)

Offsite Team
- 11.12.2018

Πυροβολισμοί Στρασβούργο: 4 νεκροί και 7 σοβαρά τραυματίες (vids)

Thumbnail
Τι μεταδίδει ο απεσταλμένος της Offsite στο Στρασβούργο Δημήτρης Χατζηιωσήφ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Στρασβούργο. Όπως μεταδίσει ο απεσταλμένος της Offsite Δημήτρης Χατζηιωσήφ ακούστηκαν πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 4, ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες μεταξύ των οποίων οι 7 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Στο μεταξύ, ο δράστης της επίθεσης τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

Πρόκειται για 29χρονο, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο, ο οποίος διέφυγε τις πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια εισβολής της αστυνομίας στο διαμέρισμά του καθώς είναι ύποπτος για ληστεία.

Η κατάσταση κρίθηκε σοβαρή από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα στο Στρασβούργο ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ. 

 

Τα ταξί της πόλης προσφέρουν δωρεάν μεταφορά στον κόσμο προκειμένου να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Νεότερη ανταπόκριση από Στρασβουργο

Νωρίτερα, εκκενώθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά μετά από μαρτυρίες για πυροβολισμούς. Ο κόσμος καλείτο να μείνει κλεισμένος στα ξενοδοχεία, καθώς έκλεισαν και την πρόσβαση προς το κέντρο από τις γύρω γέφυρες. 

Η παρουσία της αστυνομίας στο σημείο είναι ισχυρή, ενώ στην προσπάθεια εντοπισμού του δράστη συμμετέχουν και ελικόπτερα της Αστυνομίας.

Προηγούμενη ανταπόκριση από τον απεσταλμένο της Offsite στο Στρασβούργο Δημήτρης Χατζηιωσήφ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, βρίσκεται στο Στρασβούργο όπου την Τετάρτη θα προσφωνήσει  την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα της συζήτησης το «Μέλλον της Ευρώπης».

Στην γαλλική πόλη βρίσκονται και αρκετοί δημοσιογράφοι που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τόσο ο ΠτΔ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής είναι καλά στην υγεία τους.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.

Δόθηκε επίσης οδηγία σε ευρωβουλευτές και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παραμείνουν κλεισμένοι σε ασφαλισμένα υποστατικά λόγω του ότι διέφυγε ο δράστης. 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι μίλησε για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, και κάλεσε τον κόσμο να μείνει κλεισμένος.

Home