Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παν. Κύπρου: Σήκωσε μανίκια ο νέος Πρύτανης - Τι κάνει ο τέως

Offsite Team
- 19.12.2018

Παν. Κύπρου: Σήκωσε μανίκια ο νέος Πρύτανης - Τι κάνει ο τέως

Thumbnail
Τι δηλώνει στην Offsite ο Τάσος Χριστοφίδης 

Τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε, από την περασμένη Δευτέρα, ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης.

Διαδέχθηκε τον Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, ο οποίος διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου για οκτώ χρόνια.  

Η Offsite μίλησε με τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου ο οποίος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες τους στο Πανεπιστήμιο. 

Ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε ότι πρώτος στόχος είναι να ενισχυθούν κάποιες από τις μονάδες και τα ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου, τα οποία είχαν υποστεί κάποιο κόστος από την παγοποίηση θέσεων, ελέω και της οικονομικής κρίσης.

Δεύτερη σημαντική προτεραιότητα και μεγάλος στόχος για τον νέο Πρύτανη, είναι το θέμα στέγασης των φοιτητών.

Όπως επισημαίνει, το θέμα αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας, γιατί όχι μόνο θα λύσει το πρόβλημα της στέγασης για τους φοιτητές, αλλά θα βοηθήσει το ίδρυμα και στην προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι φοιτητές εκτός από τα προγράμματα σπουδών, δίνουν έμφαση και στις υπηρεσίες που του προσφέρουν τα Πανεπιστήμια.

Όπως εξήγησε, σήμερα το Πανεπιστήμιο υστερεί στο τομέα των ξένων φοιτητών.

Από τους 6000 φοιτητές που έχει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μόλις οι 200 είναι από το εξωτερικό.

Ο Πρύτανης τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην προσέλκυση ξένων φοιτητών.

"Η διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου περνά μέσα και από την προσέλκυση ξένων φοιτητών, αφού λόγω και της υπογεννητικότητας στην Κύπρο, οι αριθμοί στην μέση εκπαίδευση μειώνονται".

Το  γεγονός αυτό, όπως είπε, θα φέρει προβλήματα στο Πανεπιστήμιο καθώς αν εξακολουθήσει να παίρνει τον ίδιο αριθμό φοιτητών, θα αρχίσουν να πέφτουν τα επίπεδα εισδοχής του, κάτι το οποίο οι ίδιοι δεν θέλουν να συμβεί.

Στο τοπ 400 παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Νέα κτήρια

Τέλος ο κύριος Χριστοφίδης σημείωσε ότι υπάρχουν έργα στο Πανεπιστήμιο τα οποία είναι σε υπό κατασκευή και πρέπει να ολοκληρωθούν.

Μας ενημέρωσε μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα υπάρχουν και άλλα έργα που προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στο Πανεπιστήμιο, όπως το κτίριο της Ιατρικής Σχολής και το κτίριο των Βιολογικών Επιστημών. 

Άρχισε τα ταξίδια ο τέως

Και ενώ ο Τάσος Χριστοφίδης έχει στρωθεί στην δουλειά ο προκάτοχος του πλέον έχει το απαραίτητο χρόνο για να ξεκινήσει τα ταξίδια του και να στρέψει το βλέμμα αλλού μετά την οκταετή του θητεία στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης διάλεξε να μοιραστεί τις περιπέτειες του με τους ακόλουθους του στο Twitter από την μακρινή Χιλή.

Home