Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερωτηματολόγιο σε μαθητές: «Έχετε φάει αμπελοπούλια» (Εικόνες)

Offsite Team
- 07.03.2019

Ερωτηματολόγιο σε μαθητές: «Έχετε φάει αμπελοπούλια» (Εικόνες)

Thumbnail
Επιστολή του Κόμματος Κυνηγών στο υπουργείο Παιδείας

Ερωτηματολόγιο που δόθηκε σε μαθητές γυμνασίου και αφορά το κυνήγι έφερε την αντίδραση του κόμματος Κύπριων Κυνηγών.

Όπως καταγγέλλει το κόμμα σε ανάρτηση του στο Facebook το ερωτηματολόγιο καθοδηγεί και χειραγωγεί ανήλικα παιδιά, κατά του κυνηγίου.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις ερωτήσεις που είχαν να απαντήσουν οι μαθητές ήταν αν έχουν φάει αμπελοπούλια μετά την απαγόρευση τους.

Δείτε κάποιες από τις ερωτήσεις που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές:

Στην εν λόγω ανάρτηση το Κόμμα Κύπριων Κυνηγών αναφέρει ότι έχει αποστείλει επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας και την επίτροπο Περιβάλλοντος, χαρακτηρίζοντας ηθικά και νομικά απαράδεκτο το ερωτηματολόγιο στους μαθητές.

Αυτούσια η επιστολή

Δια της παρούσας επιθυμούμε να καταγγείλουμε σε όλους τους αρμόδιους υπεύθυνους φορείς, την απαράδεκτη ενέργεια εκ μέρους τους Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο επέτρεψε την διανομή του επισυναπτόμενου ερωτηματολογίου σε μαθητές γυμνασίου, με επιβράβευση μονάδων επί των βαθμολογιών τους εφόσον απαντήσουν.

Αρχικά είναι η θέση μας ότι το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου το οποίο αφορά το κυνήγι, τις επιδράσεις και αρνητικές συνέπειες του ως προωθείται μέσω αυτού, είναι απαράδεκτό να απευθύνεται υπό την μορφή διεξαγωγής έρευνας σε ανήλικα πρόσωπα, στα οποία ο νόμος απαγορεύει να διεξαγάγουν το συγκεκριμένο άθλημα – σπορ ως έχει καθιερωθεί.

Διερωτόμαστε πως είναι δυνατόν να έχει επιτραπεί από το Υπουργείο, η διανομή του έντυπου και η διεξαγωγή της έρευνας αυτής χωρίς την συγκατάθεση των προσώπων που ασκούν την γονική μέριμνα των ανηλίκων, αφού από τις απαντήσεις των ανηλίκων είναι δυνατόν να προκύπτει μαρτυρία πράξεων ποινικών αδικημάτων εναντίον των προσώπων αυτών, αλλά και των ανηλίκων. Μην κρυβόμαστε πίσω από την σχετική παράγραφο περί ανωνυμίας των ερωτηματολογίων, εφόσον αναφέρεται ξεκάθαρα και σε πίστωση επιπλέον μονάδων στους βαθμούς των παιδιών, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει ανώνυμα. Σας επισυνάπτεται και η σχετική έντυπη ενημέρωση.

Διερωτόμαστε ακόμα με ποια λογική διεξάγεται η έρευνα αυτή για να καταλήξει σε συμπεράσματα, πού ακριβώς θα χρησιμεύσουν και από ποια ομάδα ατόμων- από ανήλικους που ο νόμος δεν τους επιτρέπει να γνωρίζουν αυτά για τα οποία τους ζητείται να απαντήσουν;

Είναι η θέση μας ότι η πρωτοβουλία σας είναι αντιδεοντολογική και προπαγανδιστική και θέλει να προωθήσει ατεκμηρίωτες και υποκειμενικές απόψεις σχετικά με το άθλημα του κυνηγιού. Η διανομή, του ερωτηματολογίου αυτού, στο Γυμνάσιο Λευκάρων, με ερωτήσεις-απαντήσεις που τοποθετούνται καθαρά εναντίον του κυνηγίου, χειραγωγούν ανήθικα, ανήλικους μαθητές, χωρίς την συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Έχετε κάθε δικαίωμα να μην καταλαβαίνετε τους λόγους που υπάρχει το κυνήγι, όπως έχετε και το κάθε δικαίωμα να εκφέρετε την αποψη σας στα κοινά, εν τω μέτρω των αρμοδιοτήτων σας.

Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα, να χειραγωγείτε με αυτόν τον τρόπο ανήλικους μαθητές και να καταφέρεστε μέσω των ερωτήσεων σας με αυτό τον τρόπο εναντίον μιας άγνωστης για σας δραστηριότητας,

Υπάρχουν, αρμόδια σώματα για τη σύσταση οποιουδήποτε ερωτηματολογίου επί του θέματος που διαλέξατε και που πιθανόν να σας ενδιαφέρει να επικοινωνήσετε μαζί τους, όπως είναι το Ταμείο Θήρας, η Κυνηγετική Ομοσπονδία και το Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση και ακύρωση του ερωτηματολογίου, άμεση δημόσια απολογία και καλούμε τα αρμόδια πρόσωπα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλασσόμεθα των νομικών μας δικαιωμάτων.

Home