Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΕΠ: Θα έπρεπε να ήταν: Πολιτικά Θρασύτατα Πρόσωπα…

ΠΕΠ: Θα έπρεπε να ήταν: Πολιτικά Θρασύτατα Πρόσωπα…

Βουλευτές, κομματικά στελέχη, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Επίτροποι με μη εξυπηρετούμενα δάνεια και χαρισμένα ποσά, ενίοτε χωρίς εξασφαλίσεις, μας δουλεύουν για ακόμα μια φορά κανονικά.

Θράσος. Αυτή είναι η λέξη που υπερβαίνει την ανοχή μας. Διαλύσαμε τα πάντα στην Κύπρο. Τράπεζες, θεσμούς, σχολεία, νομοθετική εξουσία. Κι όμως, ακόμη βλέπεις τα κόμματα απλά να υποστηρίζουν την «πάχνη» τους. Απίστευτες ανακοινώσεις για τα ΜΕΔ και τον Συνεργατισμό, λες και μιλάνε σε χάνους. Που σταματάει αυτός ο ποταμός της κοροϊδίας; Σίγουρα όχι στις εκλογές, γιατί ετοιμαζόμαστε για μία από τα ίδια. Κομματικά ανακυκλωμένα στελέχη, κάποιοι από αυτούς χωρίς καν γνώση δεύτερης γλώσσας, «σάζουνται»  για την Ευρωβουλή.  Και ενώ ούτε το 40% των ψηφοφόρων δεν θα πάει να ψηφίσει, αυτοί θα κοκορεύονται για τα ποσοστά τους…επί των ψηφισάντων.

Καταρχήν, αστείο, είναι η μάχη που κάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα, αν ο Συνεργατισμός διαλύθηκε πριν το 2013, ή μετά. Αστείο και μόνο να το ακούς. Ο Συνεργατισμός, ήταν ανέκαθεν το "άντρο" του μέσου. Ότι ήθελες δήλωνες, όσα ήθελες δανειζόσουνα, ανάλογα με το ποιόν ήξερες. Ο Συνεργατισμός όπως τον γνωρίζαμε, έπρεπε να διαλυθεί πριν 30 χρόνια. Δεν ήταν Τράπεζα, ούτε ήταν (ας γελάσω) του «λαού». Ήταν παρακλάδι των κομμάτων και κυρίως του ΑΚΕΛ.

Στα πορίσματα; Είμαστε 1-1 πλέον. Ένα για το ΑΚΕΛ – Μαρί και ένα για τον ΔΗΣΥ – Συνεργατισμός. Ισοπαλία, αν και θεωρούμε ότι το Μαρί ήταν το άκρον άωτο της ξεφτίλας και ο τέως πρόεδρος ότι πιο θλιβερό σε πολιτικό έχει να υποδείξει αυτός ο τόπος τα τελευταία 50 χρόνια…

Στις δηλώσεις; Ξεπεράσαμε εαυτούς. «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη». Και καθάρισα.

Σπάμε δε πλάκα ακούγοντας τους πολιτικούς οι οποίοι είχαν ΜΕΔ να δικαιολογούνται, την στιγμή που τους χάρισαν σημαντικά ποσά και δεν το δήλωσαν και επιπλέον, κάποιοι από αυτούς, λάμβαναν μέρος και σε ψηφοφορίες για ρύθμιση των ΜΕΔ (αλήθεια, δεν πέφτουν τώρα αυτές οι νομοθεσίες;)! Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος… Θλίβομαι γιατί οι δικαιολογίες τους είναι αστείες, αλλά θλίβομαι περισσότερο με τους κομματάρχες που αντί να προχωρήσουν σε διαγραφές των μελών που ξεφτιλίζουν τους θεσμούς, το προσπερνάνε με αόριστες υποστηρικτικές δηλώσεις.

Αφήνω τελευταίες, γιατί μπορώ να γράφω ώρες, τις πρόσφατες δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού:

Η πρώτη:

Για την «παχυδερμία» της κυβέρνησης που επιμένει και δεν ακούει «την λαϊκή κατακραυγή» για να παύσει τον υπουργό Οικονομικών, λέει, ενώ ξεχνά την δική του προσωπική, του κόμματος του και του τέως προέδρου «παχυδερμία» στο πόρισμα Πολυβίου για το Μαρί, όπου ο τότε πρόεδρος δεν παραιτήθηκε ποτέ! Ξεχνάει την παχυδερμία για το σκάνδαλο Δρομολαξιάς, για τα εκατομμύρια της Focus...

Και ακούστε και την δεύτερη:

Μια εξόφληση δανείου, με αναδιάρθρωση και διαγραφή μέρους του η οποία βγήκε στην επιφάνεια αυτές τις μέρες.

Αιτητές, δύο δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΚΕΛ στην Άχνα, οι οποίοι διατηρούσαν κοινό τρεχούμενο λογαριασμό (!) με οφειλές (ΜΕΔ) προς τη Συνεργατική ύψους συνολικά 110 χιλιάδων ευρώ περίπου. Τελικά, οι αιτητές ανάφεραν ότι ο εν λόγω τρεχούμενος δεν έγινε για προσωπικούς λόγους, αλλά για… την ανέγερση του οικήματος των Λαϊκών Οργανώσεων Δάσους Άχνας… και μετά, παρενέβη το ΑΚΕΛ, καταφέρνοντας να τους διαγραφούν οι 60 χιλιάδες και να μείνουν προς αποπληρωμή μόνο οι 50 χιλιάδες, τις οποίες πλήρωσε το… ΑΚΕΛ σπάζοντας γραμμάτιο (μάνα μου ρε)! Και αυτά, τα λέει σε δήλωση του (με ύφος πως "δεν τρέχει και τίποτα", αφού ήταν δάνειο για κτίριο των λαϊκών οργανώσεων), θεωρώντας τον εαυτό του σοβαρό, χωρίς ίχνος ντροπής ή σκέψης ότι πρόκειται για σκάνδαλο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ!!

Ντροπή σε όλους! Και κυρίως, σε όσους εξακολουθούν να ψηφίζουν αυτό το κουκλοθέατρο!

Και η δική μου ερώτηση είναι: Να συνεχίσω εγώ ο απλός πολίτης να πληρώνω τα δάνεια μου σαν μ.λ…κας;

*Οι απόψεις που εκφράζονται στο Bloggers, αποτελούν προσωπικές θέσεις των συγγραφέων τους και σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τις θέσεις της Offsite. Ο κάθε Blogger επιλέγει το δικό του ύφος. Στην Offsite σεβόμαστε απόλυτα την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης. 

Home