Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προδρόμου: H ΕΟΚΑ πέτυχε τον τερματισμό της αποικιοκρατίας

Offsite Team
- 04.04.2019

Προδρόμου: H ΕΟΚΑ πέτυχε τον τερματισμό της αποικιοκρατίας

Thumbnail
Τι δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, στην παρουσίαση του συγγράμματος Χρονολόγιο Αγώνα  ΕΟΚΑ.

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ πέτυχε το φαινομενικά ακατόρθωτο,  τον τερματισμό της αποικιοκρατίας απέναντι σε μια πανίσχυρη κραταιότατη αποικιοκρατική αυτοκρατορία, δήλωσε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, στην παρουσίαση του συγγράμματος «Χρονολόγιο Αγώνα  ΕΟΚΑ ’54-‘59».

"Ο αγώνας της ΕΟΚΑ πέτυχε εκείνο που ήταν ο σκοπός του. Άλλο τι έγινε ίσως στη συνέχεια. Εκτός, όμως, από μια επανάσταση του Κυπριακού Ελληνισμού ήταν και ένα απέραντο μεγάλο ηθικό εργαστήριο των πανανθρώπινων αξιών, της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ταυτοπροσωπίας", ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Ο κ. Προδρόμου τόνισε την ανάγκη να φροντίσουμε την ιστορική μνήμη, ώστε να μεταφερθεί συστηματοποιημένη μέσα από συγγράμματα και έργα, όπως το "Χρονολόγιο του Αγώνα της ΕΟΚΑ" που υπογράφουν ο αγωνιστής Μύρωνας Χριστοφίδης και ο Λεωνίδας Λεωνίδου.

"Έχουμε το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης του Αγώνα, αλλά έχουμε και την υποχρέωση όσο είναι δυνατόν περισσότερο να καταγραφεί συστηματικά και με επιστημονικά εργαλεία ο αγώνας εκείνος που παραμένει ορόσημο στην Ιστορία του κυπριακού λαού", ανέφερε.

Εξέφρασε την ευχή το έργο να φτάσει όσο το δυνατόν σε περισσότερους ερευνητές, αλλά και σε άλλους αναγνώστες και μέσα από τις νέες γενιές να διαιωνίσει όχι μόνο τη μνήμη του αγώνα αυτού, αλλά και τα αξεπέραστα ιδεώδη τα οποία προέβαλε αυτός ο αγώνας και τα οποία κέρδισε ο Κυπριακός Ελληνισμός με τη δράση του στο πεδίο των μαχών, αλλά και τη δράση του στο ηθικό πεδίο.  

Home