Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ: «Γιατί έδωσαν υπηκοότητα στον Avni;»

Offsite Team
- 26.11.2019

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ: «Γιατί έδωσαν υπηκοότητα στον Avni;»

Thumbnail
Με μια σειρά ερωτημάτων επανέρχεται το ΑΚΕΛ στο θέμα - Προηγουμένως είχε απαντήσει ο Αβέρωφ

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του ΑΚΕΛ, κάθε μέρα που περνά αναδεικνύει τις τεράστιες και σοβαρότατες προεκτάσεις της υπόθεσης του κατασκοπευτικού βαν. Κάθε μέρα νέες αποκαλύψεις συμπληρώνουν το παζλ αυτής της σκοτεινής ιστορίας, ενώ παράλληλα το κόμμα σημειώνει πως, "σε συνέχεια της αποκάλυψης ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου αποφάσισε, παρά την αντίθετη γνώμη της Αστυνομίας, να παραχωρήσει άδεια οπλοφορίας στον Ισραηλινό Shahak Avni, τώρα αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση τού παραχώρησε κυπριακή υπηκοότητα".

Όπως συνεχίζεται στην ανακοίνωση, "είναι άξιον απορίας, πώς ένας ξένος υπήκοος, του οποίου το αίτημα για οπλοφορία η Αστυνομία το απέρριψε δύο φορές λόγω των δραστηριοτήτων του, να του έχει παραχωρηθεί και όπλο και διαβατήριο; Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει. Αλήθεια, ποιο ήταν το δημόσιο συμφέρον κατά την κυβέρνηση, για να τυγχάνει ο κ. Avni προνομιακής μεταχείρισης; Γιατί ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκρινε σκόπιμο να το αναφέρει στις δηλώσεις του για το θέμα;"

Παράλληλα σημείωνεται στην ανακοίνωση πως, όταν αποκαλύπτεται -χωρίς να διαψευστεί- ότι στον κεντρικό σέρβερ του βαν εντοπίστηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο τηλεφωνικοί αριθμοί, γίνεται αντιληπτό ότι δυνητικά όλος ο πληθυσμός της χώρας μπορεί να έχει θυματοποιηθεί από παράνομες υποκλοπές και παρακολουθήσεις.

"Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί ούτε να πέσει στα μαλακά, ούτε να κουκουλωθεί, ούτε να σύρεται σε έρευνες χωρίς τέλος. Είναι γι’ αυτό που το ΑΚΕΛ επιμένει να βγουν όλα στο φως", τονίζει κλείνοντας την ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ. 

Είχε απαντήσει για τον Avni και ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Για το κατασκοπευτικό βαν ρωτήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Πιο συγκεκριμένα σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχουν ειπωθεί πολλά κατά την απουσία του κ. Νεοφύτου στο εξωτερικό και ερωτηθείς  για το ποια είναι η σχέση του με τον κύριο Avni απάντησε πως: 

"Δεν αρνηθήκαμε ποτέ ούτε για την γνωριμία μας ούτε για τις συναντήσεις μας με τον κ. Avni ως ενεργό στέλεχος και Πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας. Όπως δεν αρνηθήκαμε ποτέ γνωριμίες και συναντήσεις με άλλους προέδρους ή στελέχη κοινοτήτων,  οργανώσεων, Κύπριους, ξένους, διπλωμάτες, πολιτικά πρόσωπα. Αν οποιοσδήποτε από αυτούς συνδέεται ή όχι, και θα φανεί μέσα από τις έρευνες, με οποιαδήποτε κακουργήματα ή παρανομίες είμαστε οι πρώτοι που θα ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία του οποιουδήποτε εμπλέκεται. Όσο για το σύστημα, γιατί η περιρρέουσα είναι ότι ο Συναγερμός ήταν πελάτης μιας από τις εταιρείες του κ. Avni, μα ο κ. Anvi μπορεί να συνδέεται με τον άλλο που δεν ξέρουμε και μήπως ο Συναγερμός αγόραζε υπηρεσίες… Δικαιολογημένα ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι εγείρουν αυτά τα ζητήματα. Βάλαμε σύστημα ασφάλειας για το κτίριο του Συναγερμού. Υπήρχε και πριν, βελτιώθηκε και σήμερα έχουμε και ένα άλλο σύστημα, όπως έχει το κάθε κτίριο. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Και να κλείσω λέγοντας κάτι. Στο τέλος δεν ξέρω ποιος παρακολουθεί ποιον, πάντως εμάς ξέρουν και με ποιους συναντιόμαστε και ποιοι έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα ασφάλειας στο κτίριο του Δημοκρατικού Συναγερμού".

Home