Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ο Νικόλας είπε «ΟΧΙ» στον Νίκαρο

Ο ΕΦΕΤΗΣ
- 01.12.2019

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ο Νικόλας είπε «ΟΧΙ» στον Νίκαρο

Thumbnail

Ο Στυλιανός (R.I.P.)

Εύχομαι ο Στυλιανός να είναι το τελευταίο παιδί που πήγε θύμα μιας ΑΧΡΗΣΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ αλλά κυρίως και ενός ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΑΧΡΗΣΤΗ κοινωνία διότι ακόμη δεν αντιληφθήκαμε τι εστί να μεγαλώνεις παιδιά. Να είσαι δίπλα τους. Να τα στηρίζεις στα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ και όχι στα ΔΙΚΑ ΣΟΥ όνειρα. 

ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Που δεν δρα προληπτικά. Δεν ανταποκρίνεται προνοητικά. Δεν αφουγκράζεται φωνές, κραυγές, κλάμα και πόνο. Παρά μόνο αντιδρά σπασμωδικά, τυπικά και περιστασιακά. 

Κατά τα άλλα θα κάνουμε και ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 

Αν χρειαζόμαστε λειτουργούς, να πάρουμε. Αν χρειαζόμαστε αναδιάρθρωση, να κάνουμε. Αν χρειαζόμαστε άλλα μέσα, να βρούμε! Αλλά να κάνω και ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, δεν ωφελεί, δεν διορθώνει. 

Δείτε ΠΩΣ θα κάνετε επιτέλους ΡΙΖΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ!!!

 

Το βαν, το ΔΗΚΟ και ο Ηλίας

Δ

Ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή για την υπόθεση με το βαν παρακολούθησης. 

Πρόκειται για τον Ηλία Στεφάνου

Το ΔΗΚΟ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας χαιρετίζει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα. Στην Ανακοίνωσή του δεν αναφέρεται στο όνομα του Ποινικού Ανακριτή αλλά στο page του στο Facebook φρόντισε να βάλει φωτογραφία του έγκριτου νομικού, Ηλία Στεφάνου. 

Κάποιος, «εκτός κατάστασης», ευλόγως θα αναρωτηθεί: Μήπως ο ΗΛΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ είναι του ΔΗΚΟ και το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση; 

Όμως Ο ΕΦΕΤΗΣ θα σας πει την πραγματικότητα: Ο ΗΛΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ θεωρείται από τους κορυφαίους αν όχι ο ΠΙΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ δικηγόρος στην Κύπρο αυτή την στιγμή σε θέματα ποινικού δικαίου

Και δικαιολογημένα το ΔΗΚΟ -όπως και εγώ- ένιωσε όντως ανακούφιση όταν άκουσε το όνομα του ΗΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Αν όντως κάτι υπάρχει με το βαν να είστε βέβαιοι ότι θα το εντοπίσει. Αν δεν υπάρχει και πάλι να είστε βέβαιοι πως όντως δεν υπάρχει. 

 

Παπαδούρης: Παρουσίασε την Στρατηγική και παραιτήθηκε

Π

Χωρίς λόγια. 

Τι θέλετε να σας πω δηλαδή; 

 

Γέμισε με γυναίκες η Βουλή (σιγά!)

g

Μα είδατε εξελίξεις; Παραιτήθηκε τελικά και ο ΣΟΛΩΝ ΚΑΣΙΝΗΣ. Ε, Κασίνη μου καιρός ήταν. Σεβασμός στις δυσκολίες υγείας του καθενός αλλά κάποτε έπρεπε να είχε γίνει αυτό. 

Με την παραίτηση Κασίνη όμως, προκύπτει αλλαγή στα έδρανα. Δεύτερη αλλαγή, μετά και την αποχώρηση της Στέλλας Κυριακίδου, η οποία μετακόμισε ως Κομισάριος στις Βρυξέλλες. 

Το ευχάριστο τουλάχιστον είναι πως φεύγει μια γυναίκα και ένας άντρας και στην Βουλή εισέρχονται στις θέσεις τους ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Οι ΣΑΒΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ και ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.  

Κάτι που σημαίνει πως πλέον οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ στην Βουλή της Κύπρου θα αριθμούν 11. Έστω και μια περισσότερη είναι κάτι. Από τους 56 να έχουμε 11 γυναίκες δεν είναι και το καλύτερο αλλά είναι τουλάχιστον καλύτερα απ’ ότι να είχαμε 10. 

Ο ΔΗΣΥ πλέον θα αριθμεί τις περισσότερες γυναίκες στα έδρανα με πέντε ή ποσοστό 27% επί του συνόλου της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας (σύνολο 18). 

Το ΑΚΕΛ πέφτει στη δεύτερη θέση με τέσσερεις γυναίκες και ποσοστό 25% αφού έχει σύνολο 16 βουλευτές. Το ΑΚΕΛ πριν την αλλαγή ήταν ποσοστιαία πρώτο με 25% και ο ΔΗΣΥ ήταν στο 22%. 

Τρίτο κόμμα σε αριθμό γυναικών είναι το ΔΗΚΟ με 10% επί του συνόλου, αφού έχει 10 βουλευτές εκ των οποίων μια γυναίκα. Πριν την προσθήκη του Παύλου Μυλωνά η ποσοστιαία αναλογία -όπως προέκυψε από τις εκλογές του 2016- ήταν στο 11%. 

Τέλος, η Άννα Θεολόγου είναι η 11η γυναίκα της Βουλής των Αντιπροσώπων και είναι ανεξάρτητη. 

 

Έρχεται και ο Μιχάλης…

σ

Αν υπουργοποιηθεί ο ΝΙΚΟΣ ΝΟΥΡΗΣ (που εξ όσων γνωρίζω το θέμα αυτό ΚΛΕΙΔΩΣΕ), τότε στη Βουλή εισέρχεται και ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ. 

Ο φίλος μου ο «Κλάκης» (όσοι ξέρουν, ξέρουν) θα εισέλθει επιτέλους στη Βουλή. Το προσπαθεί από το 2011 ο άνθρωπος. Επιτέλους τα κατάφερε. Ας είναι και έτσι. 

Ο Κλάκης όμως θεωρείται καλό asset για τον Αβέρωφ, μιας και οι δυο έχουν μια πολύ καλή συνεργασία και ας μην ξεχνούμε ότι ο Πάφιος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τον είχε επιλέξει από το 2013 να βρίσκεται πάρα τω πλευρώ του. 

Πάντως, οι τρεις νέοι βουλευτές του ΔΗΣΥ, Σάββια, Ξένια και Μιχάλης θα έχουν δυνατό αγώνα δρόμου να κάνουν μέχρι τις εκλογές του 2021 εάν θέλουν να επανεκλεγούν και να εκμεταλλευτούν το προβάδισμα που θα έχουν έναντι άλλων νεοεισερχόμενων στον πολιτικό στίβο για μια καρέκλα στη Βουλή. 

 

Η λέξη κλειδί που είπε ο Νίκαρος για τον Ανασχηματισμό

α

Προσέξατε τι είπε ο Νίκαρος για τον Ανασχηματισμό; 

Προσερχόμενος στην εκδήλωση της Κίνησης Καθηγητών «Αλλαγή» την περασμένη Πέμπτη (28/11) ρωτήθηκε για τον Ανασχηματισμό. 

Απάντησε: «Όταν θα τον εξαγγείλω θα αντιληφθείτε και την έκταση και το βάθος και την σκοπιμότητα». 

Η λέξη κλειδί σε αυτή την τοποθέτηση είναι η λέξη: «σκοπιμότητα»

Δηλαδή, τι; Θα δούμε τι θα ανακοινώσεις ΝΙΚΑΡΕ μου και θα καταλάβουμε το σκεπτικό; Ή θα μας εξηγήσεις το σκεπτικό της κάθε μετακίνησης, παύσης και διορισμού; 

Εγώ αντιλαμβάνομαι το δεύτερο, ότι δηλαδή θα μας εξηγήσεις την κάθε σου απόφαση, αλλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να το κάνεις. 

Ας πούμε, για την μετακίνηση του Κώτσιου στο Υπουργείο Οικονομικών, αντιλαμβανόμαστε την «σκοπιμότητα». Επειδή φεύγει ο Χάρης, θέλεις ένα άνθρωπο ικανό να διαχειριστεί την Οικονομία και ο Κώτσιος Πετρίδης έχει ισχυρό background στα οικονομικά ασχέτως αν έγινε ΥΠΕΣ. 

Ας πούμε, πως θα παύσεις τον Χαμπιαούρη. Οι πλείστοι θα νομίζουν ότι κατάλαβαν την «σκοπιμότητα» της παύσης επειδή, θα πουν, «τα έκανε μαντάρα». Αλλά όσοι γνωρίζουν, ΞΕΡΟΥΝ πως ο ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗΣ ουσιαστικά ακολούθησε ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ αυτά που ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, γνωρίζοντας μάλιστα ότι θα γινόταν ΠΟΛΕΜΟΣ. 

Ας πούμε, πως θα διορίσεις τον ΝΙΚΟ ΝΟΥΡΗ υπουργό. Εδώ δεν πρέπει να μας εξηγήσεις την σκοπιμότητα του διορισμού; 

Ή ας πούμε θα μετακινήσεις τον Πρόδρομο στο Παιδείας; Και εδώ δεν πρέπει να μας εξηγήσεις το λόγο; Τα πήγε ας πούμε χάλια ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και άρα κρίνεται ΣΚΟΠΙΜΟ να μετακινηθεί; 

Αν πάλι παύσεις την Βασιλικούλα, και πάλι θα πρέπει να μας εξηγήσεις τους λόγους. Η Αναστασιάδου απ’ ότι φάνηκε «ξύπνησε» διάφορα έργα που ήταν στα συρτάρια. Οπόταν και εδώ θα πρέπει να μας εξηγήσεις την ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Δεν θα αναφερθώ σε άλλα ονόματα. Ούτως ή άλλως ως την Τρίτη θα τα ανακοινώσεις. Μάλιστα ξέρω ότι ήδη είπες «αντίο» σε κάποιους. Οπόταν θα αναμένουμε και τις εξηγήσεις για την ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ της κάθε απόφασής σου… 

 

Ο Νικόλας είπε «ΟΧΙ» στον Νίκαρο

α

Λοιπόν. 

Θα σας αποκαλύψω ένα παρασκήνιο

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ ζήτησε από τον ΝΙΚΟΛΑ να τον βοηθήσει με τα σημαντικά Νομοσχέδια και ο ίδιος είναι σε θέση να το ανταποδώσει. 

Του είπε πως «ό,τι μου πεις είμαι μέσα». Μάλιστα στην κουβέντα λέχθηκε και για στελέχωση σε κυβερνητικά πόστα (είδε και Υπουργεία) με ανθρώπους είτε έμμεσα συνδεδεμένους με το ΔΗΚΟ και τον ΝΙΚΟΛΑ είτε άμεσα συνδεδεμένους. «Ό,τι μου πεις», ήταν η πρόταση του ΝΙΚΑΡΟΥ. 

Ωστόσο ο ΝΙΚΟΛΑΣ, μαντέψτε. Είπε ΟΧΙ.

Και σωστός ο ΝΙΚΟΛΑΣ. Γιατί να πει ΝΑΙ; Όπως μου εξήγησε ΔΗΚΟικός φίλος, «άλλωστε το παιχνίδι του 2021 για Προεδρία της Βουλής καθώς και του 2023 για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αν θέλει να το κάνει με τον ΔΗΣΥ, θα το κάνει με τον Αβέρωφ και όχι με τον ΝΙΚΑΡΟ». 

«Γιατί να συνεργαστεί με μια κυβέρνηση που βρίσκεται στη δεύτερή της θητεία και άρα είναι ήδη κουρασμένη και γερασμένη;», διερωτήθηκε καταληκτικά ο δαιμόνιος ΔΗΚΟικός πληροφοριοδότης του ΕΦΕΤΗ… 

Υγ. Παιδιά όσους δεν πήρε τηλέφωνο ο Νίκαρος, μην ελπίζετε. Νέξτ τάιμ ίσως… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Άντε γειαααααααααααα

Home