Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο κορωνοϊός «έφτασε» και στην Ευρώπη - Δυο κρούσματα στην Γαλλία

Offsite Team
- 24.01.2020

Ο κορωνοϊός «έφτασε» και στην Ευρώπη - Δυο κρούσματα στην Γαλλία

Thumbnail
Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, το πρώτο στο Μπορντό και το δεύτερο στην περιοχή του Παρισιού.

Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στην Ευρώπη και οι γαλλικές Αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η επιδημία έχει προσβάλει 830 ανθρώπους και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26.

Η Κίνα έχει εντείνει τα μέτρα για τον περιορισμό του ιού, αναστέλλοντας τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς σε 10 πόλεις, κλείνοντας ναούςακυρώνοντας κινηματογραφικές πρεμιέρες και επιταχύνοντας την κατασκευή νοσοκομείου στην πόλη Γουχάν, όπου έχουν εμφανιστεί τα περισσότερα κρούσματα, για τη νοσηλεία των ασθενών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, το χωρητικότητας 1.000 κλινών νοσοκομείο αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στην εβδομάδα, δηλαδή μόλις 6(!) ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών ανέγερσής του.

Αποκλεισμένη η Γουχάν

Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία αναβάθμισε το επίπεδο προειδοποίησης για μολυσματικές ασθένειες για την κινεζική επαρχία Χουμπέι στη βαθμίδα 3, λέγοντας στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν εκεί λόγω του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η πόλη Γουχάν, που θεωρείται το επίκεντρο της επιδημίας, βρίσκεται στην επαρχία αυτή. Η Ιαπωνία αναβάθμισε χθες το επίπεδο προειδοποίησης για την Γουχάν στη βαθμίδα 2 από το 1, καλώντας τους πολίτες της να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες επισκέψεις στην πόλη.

Παράλληλα, ανεστάλησαν οι πτήσεις από την Γουχάν προς τη Μόσχα, λόγω των φόβων για εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τρεις οι ασθενείς στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε άλλα δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μία ημέρα αφού εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα της νόσου που προερχόταν από την Κίνα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως περιμένει περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα λόγω των πολλών ανθρώπων που ταξιδεύουν εκεί από την Κίνα. Η Σιγκαπούρη έχει αυτή τη στιγμή τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Cnn.gr

Home