Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πέρα από τον κορωνοϊό,η Κίνα επιβεβαίωσε έξαρση γρίπης των πτηνών

Offsite Team
- 02.02.2020

Πέρα από τον κορωνοϊό,η Κίνα επιβεβαίωσε έξαρση γρίπης των πτηνών

Thumbnail
Σε συναγερμό οι Αρχές στην Κίνα

Η γρίπη των πτηνών επιβεβαιώθηκε, την Κυριακή (02/02), πως είναι σε έξαρση στην επαρχία Χουνάν από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες τόνισαν πως δεν έχει ακόμα καταγραφεί κρούσμα σε άνθρωπο.

Το Υπουργείο Υγείας της Κίνας ανέφερε, την Κυριακή (02/02), την έξαρση γρίπης των πτηνών του ιού H5N1 στην επαρχία Χουνάν, τονίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κρούσμα σε άνθρωπο μέχρι στιγμής.

Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει:

«Ένα κρούσμα γρίπης των πτηνών H5N1, υψηλής παθογένειας, σημειώθηκε σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή Σουανγκτσίνγκ της πόλης Σαογιάνγκ στην επαρχία Χουνάν. Η μολυσμένη φάρμα είχε 7.850 πουλερικά. Περίπου 4.500 πτηνά νόσησαν από την ασθένεια και έχουν πεθάνει».

Ανάλογη έξαρση της ίδιας επιδημίας καταγράφηκε τόσο το 2009-2010 όσο και το 2013-2014, με τα ποσοστά θνησιμότητας του εν λόγω στελέχους του ιού να είναι υψηλά κατά τις περασμένες δεκαετίες.

Εντούτοις, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο ιός Η5Ν1 είναι ιάσιμος καθότι έχει αναπτυχθεί εμβόλια και παρότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο κορωνοϊός που εντοπίστηκε για πρώτη φορά, στη γειτονική επαρχία Χουμπέι, τον περασμένο Δεκέμβριο έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους - όλους εντός της κινεζικής επικράτειας.

sputniknews.gr

Home