Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Βεντέτα επιδημιολόγων 

ΕΦΕΤΗΣ
- 19.04.2020

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Βεντέτα επιδημιολόγων 

Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Πρόωρη αφυπηρέτηση – Μα που να πάνε και θα φύγουν;

δ

«Όπως πληροφορείται η Offsite από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις αίτηση για πρόωρη αφυπηρέτηση υπέβαλαν περίπου 190 εκπαιδευτικοί ενώ δικαίωμα για αίτηση είχαν 1175 εκπαιδευτικοί», έγραφε τις προάλλες το ρεπορτάζ.

Ο ΕΦΕΤΗΣ πληροφορείται παράλληλα πως από τους Δημόσιους υπέβαλαν αίτηση για πρόωρη αφυπηρέτηση γύρω στους 75 ενώ είχαν δικαίωμα 2,913. 

Δηλαδή, τίποτα!!! 

Μα εν πελλοί; Που να πάνε και θα φύγουν από την δουλειά; Και ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες όπου συνήθως στη Δημόσια Υπηρεσία οι άνω των 60 (όχι όλοι) απλώς κααααααθονται! 

 

Νεοσύλλεκτοι – Κατευθείαν στα στρατόπεδα

Δ

Τι ΚΕΝ και τι κατατάξεις με ουρές μέσα στον ήλιο; 

Ο COVID19 φέρνει και στην ΕΦ αλλαγές και όπως μας πληροφόρησε η Offsite η κατάταξη αυτό το καλοκαίρι θα είναι αλλιώς.

Σκέφτονται όπως στείλουν τους νεοσύλλεκτους κατευθείαν στις μονάδες αντί στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ). 

>>> Κατεβάστε το app της Offsite. Για android εδώ - Για ios εδώ <<<

Η εκπαίδευση θα γίνει στις Μονάδες. Αλλά Στρατός χωρίς ΚΕΝ γίνεται; 

Πάει χάλασε και ο Στρατός… Το επόμενο βήμα θα είναι «υπηρετώ from home»… 

 

Αρχές Μαΐου αρχίζει ξανά η ομαλότητα;

Φ

Την Τετάρτη (15/4) ενέκρινε το Υπουργικό το πλάνο χαλάρωσης των μέτρων. 

Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος αρχές Μαΐου θα μας ανοίξουν και τα κουρεία να πάμε να κουρευτούμε. 

Θα μας ανοίξουν ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ και κάποια καταστήματα λιανικού εμπορίου. 

Αν περιμένετε όμως για τα αεροδρόμια, αυτά θα αργήσουν. 

Οπόταν διακοπές φέτος -αααααν κάνουμε- θα είναι εντός Κύπρου

 

Άργησε το Υπουργικό αλλά σωστά αποφάσισε (για ονόματα)

Γ

Ο ΕΦΕΤΗΣ χαίρεται που έστω και τώρα το Υπουργικό αποφάσισε να δημοσιοποιεί τα ονόματα των καταστημάτων, στα οποία εντοπίζονται κρούσματα. 

Και έτσι έπρεπε να ήταν εξ’ αρχής. 

Το άφησαν μεν στην «Κοινωνική Υπευθυνότητα» της κάθε εταιρείας, αλλά δυστυχώς σε αντίθεση με τις Τράπεζες και μερικές άλλες εταιρείες που το ανακοίνωσαν και ενημέρωσαν τους πελάτες τους όταν εντοπίστηκε κρούσμα σε καταστήματά τους, άλλες εταιρείες προσπάθησαν να το αποσιωπήσουν φοβούμενες απώλειες του τζίρους τους. 

Οπόταν πλέον, μετά και την απόφαση του Υπουργικού, βάσει Διατάγματος, ανακοινώνονται από το κράτος όλα τα ονόματα των εταιρειών που βρέθηκαν κρούσματα. 

Και εξηγούμαι: Δεν είναι μίασμα να εντοπιστεί κρούσμα. Τουναντίον, είναι αναμενόμενο και θέμα χρόνου να εντοπιστεί κρούσμα ειδικά σε εταιρείες, όπως Φούρνοι και Υπεραγορές, τις οποίες επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες κόσμος. Άρα η ουσία εδώ είναι η λήψη μέτρων ώστε και οι πελάτες τους να νιώθουν ασφαλείς -όσο γίνεται τουλάχιστο-. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ αλλά και η offsite δημοσίευσαν μια σειρά θεμάτων την τελευταία βδομάδα (όπως πχ Κρούσματα σε υπεραγορά, αλλά ήταν όλες ανοικτές), τα οποία φαίνεται να έπαιξαν ρόλο στην απόφαση του υπουργείου υγείας να αναθεωρήσει κάποιους κανονισμούς. 

Είναι λογικό ο κάθε επιχειρηματίας να αντιδρά με τον δικό του τρόπο εντός των πλαισίων των εκάστοτε κανονισμών. Σε τέτοιες περιπτώσεις το κράτος οφείλει να αντιδρά άμεσα και να διορθώνει τέτοιες στρεβλώσεις. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ χαιρετίζει την αμεσότητα με την οποία έδρασε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο υγείας, το οποίο προέβη σε έκδοσή νέων κανονισμών. 

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ότι όταν υπάρχει πλέον κρούσμα σε μία επιχείρηση και ειδικά μια επιχείρηση πρώτης γραμμής, θα τηρηθεί το Διάταγμα, θα ανακοινώνεται, έτσι ώστε ο πολίτης να νιώθει ασφάλεια... 

 

Μα τι είναι η σφαγή κοσέρ;

Α

Αν το ψάξετε στο διαδίκτυο θα σας βγάλει ακριβώς την περιγραφή της σφαγής κοσέρ, μέθοδος με την οποία σφάζονται τα ζώα όπως προνοεί η Εβραϊκή θρησκεία. 

Δεν θα τον περιγράψω διότι κάποιοι μπορεί να ενοχληθούν.

>>> Κατεβάστε το app της Offsite. Για android εδώ - Για ios εδώ <<<

Αλλά, εγώ θα σας το πω απλά: 

Η σφαγή κοσέρ (όπως και η σφαγή χαλάλ στους Μουσουλμάνους) ΔΕΝ διαφέρει σε τίποτα από την μέθοδο που χρησιμοποιούσαμε και στην Κύπρο για την σφαγή των ζώων πριν «εξευρωπαϊστούμε»

Είναι ακριβώς ο ίδιος τρόπος. 

Τώρα, οι Κυπραίοι βρήκαν τρόπο να πουλήσουν αρνιά στους Ισραηλίτες, αλλά τους «άναψε κόκκινο» η Βουλή, η οποία ανέστειλε το Νομοσχέδιο, μέσω του οποίου θα έδιδε το δικαίωμα να εφαρμόζεται η σφαγή κοσέρ και στην Κύπρο υπό όρους βεβαίως ότι αυτά τα ζώα θα διατεθούν προς εξαγωγή στο Ισραήλ. 

 

Παραλίες με κααααμποσο χώρο

Φ

Πεθύμησα τον Πρωταρά. Να πάω να απλώσω σε καμιά παραλία.

Τώρα που το σκέφτομαι, όπως παν τα πράγματα, φέτος θα έχουμε αρκεεεεεεεεετο χώρο πάνω στις παραλίες, αφού δεν θα έχει τουρίστες. 

Δεν πρέπει να ακούγεται ως πανηγυρισμός αλλά η πραγματικότητα. 

Και αφού είναι η πραγματικότητα, προκύπτει και το προφανές: ότι οι παραλίες φέτος, όλης της Κύπρου θα είναι σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα μόνο για τους εντός της χώρας. 

Και να δείτε που όλη η Κύπρος θα συνωστιστεί σε δυο τρεις παραλίες… πάλι, και δεν θα μας χωρούν οι τόποι!!!! 

 

Βεντέτα επιδημιολόγων

Δ

Πω, πω ρε παιδί μου! 

Τελικά παντού και όλα είναι τα ίδια. 

Το ανθρώπινο DNA δεν ξεχωρίζει κανέναν. Η δίψα για λίγη δημοσιότητα τελικά είναι σε όλους. Όλοι θέλουν να γίνουν γνωστοί. 

Και Ο ΕΦΕΤΗΣ ξέρει ότι παρασκηνιακά υπάρχει και μια «βεντετούλα» μεταξύ των επιδημιολόγων μας ως προς το ποιος ανακοινώνει και τι.

Όχι κάτι το ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά οκ! Όσο να’ ναι, σε τέτοιες στιγμές όπου σε μαθαίνει όλη η Κύπρος, όλοι θα το ήθελαν να βρίσκονται στο πάνελ. 

Τελικά όμως τι έγινε; 

Να σας πω τι έγινε: Αποφασίστηκε ότι οι ανώτεροι σε ακαδημαϊκή βαθμίδα θα προβαίνουν και σε δηλώσεις εκ μέρους της Επιδημιολογικής Ομάδας.  

Αν με ρωτάτε, είναι και το πλέον λογικό!

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Λοιπόν παίδες. Σας αφήνω. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Home