Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ:Είναι και οι αθόρυβοι σκουπιδιάρηδες-καθαριστές-εργάτες

Offsite Team
- 30.04.2020

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ:Είναι και οι αθόρυβοι σκουπιδιάρηδες-καθαριστές-εργάτες

Thumbnail
Ανταποκρίνονται στο αυξημένο όγκο απορριμμάτων, απολυμαίνουν δημόσιους χώρους και κτίρια
  • Διαβιούν σ’ αυτή την κοινωνία και οι επονομαζόμενοι ΑΘΟΡΥΒΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Όλοι αυτοί που στην περίοδο της κρίσης εργάζονται , χωρίς να μεμψιμοιρούν, αλλά κυρίως με κίνδυνο της υγείας τους και των οικογενειών τους . Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας εξυπηρετούν αλλά δεν έχουν πρόσβαση στα μίντια και μάλλον δεν έχουν και όρεξη να κλαίγονται και να κάνουν το δικό τους σόου. 

     

  • Όλοι τους πλάσματα που βγάζουν δύσκολα το μεροκάματο, αλλά τίμια και με κόπο, για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους. Κι εμείς απλώς τους κοιτάμε λες και είναι αριθμοί και δεν είναι πλάσματα που έχουν τις δικές τους ανησυχίες, επιθυμίες, φοβίες και όλα τα συναφή . Η μοίρα τους έταξε να υπηρετούν αγόγγυστα όλους εμάς τους υπόλοιπους που καθόμαστε στα σπίτια μας και παραπονιόμαστε για διάφορα. Βλέπουμε τους σκουπιδιάρηδες- απολυμαντές- καθαριστές- ντελιβεράδες και όλους τους εργάτες που σ’ αυτή την υγειονομική κρίσι ρίσκαραν την υγεία τους για λίγα Ευρώ. 

     

  • Αφορμή για να κοιτάξουμε κι εμείς σ’ αυτούς τους ανθρώπους έδωσε ένας τεχνοκράτης που ασχολείται μαζί τους καθημερινά και μέσω του άρθρου του μας μετέφερε γλαφυρά όσα συμβαίνουν στους εν λόγω εργασιακούς χώρους. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ , Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΗΟ- ΣΕΚ, σε άρθρο του υπό τον τίτλο « ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας» περιγράφει την δράση όλων αυτών των ανθρώπων, που οι πλείστοι ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

     

  • Γράφει λοιπόν ο κ. Πελεκάνος : «Η συμβολή των εργαζομένων αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι κάτι περισσότερο από σημαντική γιατί δεν συγκρίνεται με την απλή καθημερινή εργασία που εκτελούσαν προηγουμένως. Οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλούς κινδύνους, για το λόγο αυτό τους εκφράζουμε την εκτίμηση και το σεβασμό μας για το έργο που επιτελούν.

     

  • Οι εργαζόμενοι στις Τοπικές Αρχές έχουν να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Να διασφαλίσουν ότι πέραν από την πανδημία δεν θα αντιμετωπίσουμε άλλους κίνδυνους για την υγεία μας.  Το προσωπικό από την πρώτη μέρα των περιοριστικών μέτρων δεν σταμάτησε να εργάζεται ενάντια στις όποιες δυσκολίες, ώστε να μας εξασφαλίζει τις κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες που απαιτούνται ακόμα και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο σπίτι.

     
  • Ανταποκρίνονται στο αυξημένο όγκο απορριμμάτων, απολυμαίνουν δημόσιους χώρους και κτίρια, εξυπηρετούν άμεσα τους δημότες για προβλήματα που προκύπτουν, εφαρμόζουν τα διατάγματα για τα πάρκα, δημόσιους χώρους και άλλα περιοριστικά μέτρα που άπτονται της ευθύνης τους. Επίσης πρώτες οι τοπικές αρχές δημιούργησαν ομάδες για στήριξη των ευάλωτων δημοτών τους, διανέμοντας τους τρόφιμα και φάρμακα, προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα μέσω των Ανοιχτών Σχολείων, συνεργαστήκαν με το κράτος για λήψη δειγμάτων ώστε να εντοπιστούν πιθανές περιοχές με αυξημένη εξάπλωση του ιού και πολλές άλλες δράσεις που στόχο έχουν να βοηθήσουν στο να στηρίξουν τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.»

     

  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν τους βουλευτές και λοιπούς πολιτικάντηδες πότε θα τους περάσει ο φόβος για να προχωρήσουν στην μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μόνο αν τους πάρουν μια βάρδια με τα σκυβαλοφόρα θα επιταχύνουν τις ενέργειες τους.
     

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Μια στήλη από τον Στέλιο Ξιουρή 

Home