Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Προς κατάργηση τα Φώτα Καλησπέρα-Κυκλικός κόμβος σε είσοδο Λ/σίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 04.09.2021

Προς κατάργηση τα Φώτα Καλησπέρα-Κυκλικός κόμβος σε είσοδο Λ/σίας

Το πλάνο και οι μεγάλες αλλαγές για να λυθεί το κυκλοφοριακό στην είσοδο της Λευκωσίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η τροχαία κίνηση στη Λευκωσία είναι ένα από τα τεράστια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Το Υπουργείο Μεταφορών και η Τροχαία προσπαθούν να βρουν τις λύσεις που θα αποτρέψουν τις ατέλειωτες ουρές στο κέντρο της Λευκωσίας και ειδικά στην είσοδο της πρωτεύουσας τα γνωστά «ΦΩΤΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ».

>>> Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες και χάρτες για τον περιμετρικό

 

Εδώ και χρόνια οι αρμόδιοι προσπαθούν να απαμβλύνουν το πρόβλημα χωρίς αποτέλεσμα όμως φαίνεται ότι βρήκαν… τον τρόπο έστω και εάν θα απαιτηθεί χρόνος για να τεθεί σε εφαρμογή. Έχει ληφθεί απόφαση για την κατασκευή ανισόπεδου κυκλοφοριακού κόμβου που θα ενώνει την είσοδο της πρωτεύουσας με τη πολυσύχναστη λεωφόρο Σταυρού στα ανατολικά και στα δυτικά με τη λεωφόρο Φυτωρίου στην περιοχή Αθαλάσσας που οδηγεί στην Αγλαντζιά

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το εν λόγω έργο θα έχει κόστος 23 εκ. ευρώ και το έργο θα προσφοροδοτηθεί εντός του 2022 και τα έργα μάλλον θα ξεκινήσουν το 2023. Με αυτό τον τρόπο οι αρμόδιοι ευελπιστούν ότι θα περιοριστεί η τροχαία κίνηση στην είσοδο της Λευκωσίας που προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα σε ολόκληρη τη Λευκωσία. Παράλληλα, το έργο θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς επιλύει τα προβλήματα συμφόρησης βόρεια και νότια στην είσοδο της Λευκωσίας. Για τους Λευκωσιάτες και όσους γνωρίζουν καλά το σημείο, η είσοδος στη λεωφόρο Αθαλάσσας θα γίνεται μόνο με αριστερή στροφή. Σημειώνεται ότι το έργο θα συμβάλει και στην ολοκλήρωση ενός μικρού τμήματος 650 μέτρων στο ύψος της λεωφόρου Ακαδημίας που συνδέει την Αγλαντζιά με τη Λευκωσία. 

Καταργούνται τα «ΦΩΤΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ»

Κάτω από αυτά τα δεδομένα εντός των επόμενων ετών και με την ολοκλήρωση του έργου  θα καταργηθούν τα γνωστά «ΦΩΤΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ» που ήταν σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας τόσα χρόνια.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μελέτη για ηλεκτρονική ρύθμιση φώτων τροχαίας

Σε μια άλλη εξέλιξη, με στόχο να δοθούν άμεσες λύσεις στο πρόβλημα με την πυκνή τροχαία κίνηση πληροφορίες της Offsite από το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου μας λέχθηκε ότι γίνεται μελέτη με στόχο την ηλεκτρονική ρύθμιση των φώτων τροχαίας από τα φώτα του ΡΙΚ μέχρι τα «ΦΩΤΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ». Στόχος η ηλεκτρονική ρύθμιση που θα  επιτρέπει την ίδια ένδειξη φωτεινής σηματοδότησης σε όλα τα σημεία ώστε να αποτραπεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο ίσως να μην καθίσταται αναγκαία η παρουσία τροχονόμων στα φώτα τροχαίας

Υπενθυμίζεται ότι για επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος βρίσκεται στα σκαριά ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας.  Το έργο αποτελείται συνολικά, από οδικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων μήκους 32 χλμ. περίπου, μαζί με πέραν των 23 χλμ. οδικού δικτύου δρόμων πρωταρχικής σημασίας. 

Home