Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φθάνει από το Μπαχρέϊν και «ανακρίνεται» ο Καδής στη Βουλή

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 14.09.2021

Φθάνει από το Μπαχρέϊν και «ανακρίνεται» ο Καδής στη Βουλή

Αποζημιώσεις, πυρκαγιές και χαλούμι στην ατζέντα / Τι θα ζητήσει ο ίδιος

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε «ανάκριση» στη Βουλή καλείται σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής. Ο αρμόδιος Υπουργός άρτι αφιχθείς από το Μπαχρέίν θα βρεθεί στη Βουλή και θα δώσει εξηγήσεις σε μια «γκάμα» θεμάτων.

Σε πρώτο πλάνο όπως πληροφορείται η Offsite θα βρεθεί το λεγόμενο Σχέδιο Διαχείρισης των αποζημιώσεων αγροτών και κτηνοτρόφων. Οι βουλευτές θα ζητήσουν εξηγήσεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσει. Παράλληλα, έγνοια των βουλευτών είναι ο χρονικός ορίζοντας που θα δοθεί το ποσό 1.6 εκ. ευρώ προς τους γεωργοκτηνοτρόφους  που αποτελεί βοήθεια λόγω της πανδημίας και της οικονομικής ζημιάς που είχαν.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Υπουργός θα αναλύσει τα όσα συνέβησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές της 3ης Ιουλίου σε επαρχία Λεμεσού και Λάρνακας ενώ όπως πληροφορούμαστε από αρμόδια πηγή ο κ. Καδής θα αναφέρει ότι εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσουν τα αντιπλημμυρικά έργα σε αυτές τις περιοχές μετά την έγκριση που έδωσε ο Ελλαδίτης ειδικός Ε. Λέκκας. Ο Υπουργός θα ενημερώσει και για τις κινήσεις ενίσχυσης των δυνάμεων του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, θα γίνει κουβέντα για το «φάκελο» χαλούμι ενώ οι βουλευτές θα ζητήσουν ενημέρωση και για τις επαφές του Υπουργού στο Μπαχρέϊν. Συγκεκριμένα, ο κ. Καδής  συζήτησε τη σύναψη μνημονίου συναντίληψης  στον τομέα της διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Ακόμα συζητήθηκαν οι τομείς της ιχθυοκαλλιέργειας, της αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής και της γεωργίας. Για τη συνεργασία στον τομέα της γεωργίας θα ετοιμαστεί επίσης Μνημόνιο Συναντίληψης.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στην Offsite ότι ο Υπουργός θα πιέσει ώστε να προωθηθεί το νομοσχέδιο που θα αποτρέπει τις αθέμιτες πρακτικές στην εμπορία γεωργικών προϊόντων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα, στη μαύρη κατηγορία αθέμιτων εμπορικών πρακτικών περιλαμβάνονται: 

  • Πληρωμές μετά από 30 ημέρες για ευπαθή γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα. 
  • Πληρωμή μετά από 60 ημέρες για άλλα προϊόντα διατροφής.
  • Ακυρώσεις μικρής ειδοποίησης ευπαθών γεωργικών προϊόντων διατροφής.
  • Μονομερείς αλλαγές στις συμβάσεις από τον αγοραστή.
  • Πληρωμές που δεν σχετίζονται με συγκεκριμένη συναλλαγή.  

 

 

Home