Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ άρχισαν προεκλογικό αλλά λήφκουνται υποψήφιο

ΕΦΕΤΗΣ
- 31.10.2021

Ο ΕΦΕΤΗΣ: ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ άρχισαν προεκλογικό αλλά λήφκουνται υποψήφιο

Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Φυλακές: Οι βαρυποινίτες έξω, μέσα μόνο όσοι χρωστούν ως 200ευρώ

d

Χαμός με την εξέλιξη με το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών. 

Τι έγινε; 

Να σας πω το ζουμί εν συντομία: 

Ψηφίστηκε Νόμος ο οποίος υποχρεώνει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να διατηρούν για διάστημα έξι μηνών τα δεδομένα των πελατών τους. Τηλεφωνήματα, μηνύματα, internet, emails κτλ. Ώστε αν η Αστυνομία είχε καταγγελίες για εγκληματικές ενέργειες -κατόπιν απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα- να μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του υπόπτου. 

Κάμποσοι δικηγόροι προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη Νομοθεσία συγκρούεται με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, με τα άρθρα 15 και 17 του Κυπριακού Συντάγματος, με το άρθρο 8 της ΕΣΔΑ και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι όντως ισχύει κάτι τέτοιο και άρα ο Νόμος πλέον κρίνεται ως να μην υπάρχει. Άκυρος δηλαδή.  

Όμως βάσει αυτής της Νομοθεσίας ήδη αρκετές υποθέσεις υποτίθεται ήταν στοιχειοθετημένες και εκκρεμούσαν ενώπιον του Δικαστηρίου ενώ ίσως να υπήρξαν και καταδίκες βάσει αυτού του Νόμου. 

Να σας πω το ρεζουμέ με χιούμορ και μπηχτή; Όλοι οι υπόδικοι και υποψήφιοι βαρυποινίτες θα βρεθούν εκτός φυλακής και έτσι θα μείνει αρκετός χώρος στις φυλακές για τους φουκαράδες που καταδικάζονται για φυλάκιση επειδή χρωστούν ως τα 200 ευρώ (αν χρωστάς παραπάνω από 200ευρώ στην Κύπρο έχεις chance να είσαι εκτός φυλακής)… Τρόπος του λέγειν

 

Βάλτε Κάμερες σε κάθε Διάβαση Πεζών και Φώτα Τροχαίας

d

Αν τοποθετηθούν κάμερες σε κάθε φώτα τροχαίας και σε κάθε διάβαση πεζών τότε από την μια θα περιοριστούν οι άκρως επικίνδυνες παραβάσεις οδηγών που περνούν με ΚΟΚΚΙΝΟ και από την άλλη θα δημιουργήσουμε οδική συνείδηση ότι εκεί που υπάρχει διάβαση πεζών ελαττώνουμε στα 30χλμ ώστε να μπορέσουμε να σταματήσουμε αν υπάρχει πεζός. 

 

Κάμερες: Αν περάσω την γραμμή για προτεραιότητα σε ασθενοφόρο;

d

Τις προάλλες Ο ΕΦΕΤΗΣ βρέθηκε στα φώτα όπου εγκαταστάθηκαν οι κάμερες, όταν ξαφνικά ακούστηκαν σειρήνες από ασθενοφόρο από τον δρόμο που εκείνη την ώρα ήταν κόκκινο. Τα αυτοκίνητα άνοιγαν δεξιά και αριστερά να δώσουν προτεραιότητα αλλά αυτό μπλοκαρίστηκε λίγο πίσω από τα πρώτα αυτοκίνητα. 

Και ο λόγος;  

Τα πρώτα αυτοκίνητα για να μπορούσαν να ανοίξουν θα έπρεπε να περάσουν την γραμμή τους, κάτι που θα σήμαινε και αυτόματη φωτογράφηση. Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων εμφανίστηκαν προβληματισμένοι για το τι θα κάνουν, ώσπου τελικά ο ένας από αυτούς προχώρησε μπροστά για να περάσει το ασθενοφόρο. Εννοείται πως οι κάμερες φωτογράφησαν τον οδηγό του οχήματος που πέρασε την γραμμή για να δώσει προτεραιότητα στο ασθενοφόρο. 

Οπόταν προκύπτει το ερώτημα και οι αρμόδιοι πρέπει να το απαντήσουν: Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Τι γίνεται όταν τα αυτοκίνητα περάσουν την γραμμή για να δώσουν προτεραιότητα σε ασθενοφόρα, αστυνομία και πυροσβεστική; 

 

ΕΔΕΚ…

d

Τι να σχολιάσει κάποιος; 

Έγινε της… ΕΔΕΚ το κάγκελο. 

Κανεί σιόρ με τούτα τα διατάγματα. Είστε 5% και δεν τα βρίσκετε μεταξύ σας; 

 

Το ΑΚΕΛ γιατί δεν ρωτά τον Πάμπο να τους εξηγήσει;

d

Μα το ΑΚΕΛ γιατί δεν ρωτά τον άνθρωπό του, τον ΠΑΜΠΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, πρώην Βουλευτή του και νυν Επικοινωνιολόγο και Στατιστικολόγο και Δημοσκόπο του ΑΚΕΛ, να τους εξηγήσει το θέμα με το γραφείο του ΝΙΚΑΡΟΥ έτσι ώστε να μην συγχύζονται;

Βεβαίως οι ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ μου ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. 

Ξέρουν πως ουσιαστικά ΔΕΝ έχει υπόθεση εναντίον του ΝΙΚΑΡΟΥ αλλά τους αρέσει να «σηκώνουν ττόζι»… 

Εν θυμάστε και επί Πανδημίας που κούρτιζαν τον κόσμο να σπάσει τα Μέτρα και να κάνουν διαδήλωση; 

Ο ΕΦΕΤΗΣ όμως ακόμη δεν κατάλαβε ακριβώς τι κάνουν στο ΑΚΕΛ… και ένας σύντροφος μου είπε: 

Μα ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ εν είδε ότι τούτες τις τακτικές τις έκανε και ο ΑΝΤΡΙΚΚΟΣ και επάτωσε το ΑΚΕΛ; 

Τα ευλοημένα Στεφανή μου, μόλις τέλος Μαίου είχαμε εκλογές και το ΑΚΕΛ με εκείνες τις τακτικές μόλις που έλαβε 22,34% και έχασε 3,33% από το 2016. 

Τι έχετε υπόψη σας; Να βγει ο Αβέρωφ περπατητός το 2023; 

 

Ελεγκτής: Πήγε Βουλή και έδωσε γραμμή στους Βουλευτές

d

Τέλος. 

Πρέπει να καταργηθούν οι 56 έδρες στην Βουλή, να καταργηθεί η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, να καταργηθεί και η θέση του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και να εκλέγουμε μόνο ΕΝΑΝ: 

ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΛΕΓΚΤΗ !!!

Τι να πληρώνουμε ρε παιδιά και 56 βουλευτές και καμιά 300αριά συνεργάτες τους; Τι χρειαζόμαστε τον Πρόεδρο και την Νομική Υπηρεσία; 

Αφού ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ είναι από μόνος του όλοι αυτοί μαζί. Και ελεγκτής, και αστυνομικός, και ανακριτής, και ντέντεκτιβ, και δικηγόρος, και δικαστής, και εισαγγελέας αλλά και Πρόεδρος. 

Όπως πχ τις προάλλες: Πήγε την Παρασκευή (29/10) να μιλήσει για τον Προϋπολογισμό της Υπηρεσίας του, και τους είπε εκεί για τους τέσσερεις στο Προεδρικό που από συνεργάτες έγιναν αορίστου χρόνου (πριν καν ολοκληρώσει την έρευνά του), τους είπε και τα ονόματα των ανθρώπων, και μετά τους είπε κιόλας τι κονδύλια να σταυρώσουν και έφυγε κύριος. 

Δηλαδή ας πούμε το Κοινοβούλιο που ασκεί έλεγχο στην Εκτελεστική Εξουσία θέλει τον Οδυσσέα να του πει ποια κονδύλια να σταυρώσει; Αν ναι, γι αυτό σας λέω να τους καταργήσουμε. 

Να ψηφίζουμε σιόρ τον Οδυσσέα να τα κάνει όλα. 

ΟΔΥΣΣΕΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ

 

ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ άρχισαν προεκλογικό αλλά λήφκουνται υποψήφιο

d

Ο Αβέρωφ έκανε τον γύρο της Κύπρου ήδη 3 φορές. Και δυο φορές της ΕΕ. 

Τώρα, άρχισαν και ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ ενόψει του 2023 τις εξορμήσεις. 

Αλλά υπάρχει μια διαφορά: 

Ο ΠΑΦΙΟΣ άρχισε προεκλογική διότι ο ΔΗΣΥ έχει υποψήφιο. Και πάει στις συγκεντρώσεις και ξέρει και τι τους λέει και τι τους υπόσχεται. Και το σημαντικότερο, ότι και αυτοί που βλέπουν τον Αβέρωφ ξέρουν ποιον έχουν μπροστά τους και που βαδίζει ο ΔΗΣΥ για το 2023. 

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ όμως τι λένε στον κόσμο, στις Αρχές, στις επιχειρήσεις που πάνε και βλέπουν; Τι τους υπόσχονται; Και το κυριότερο με ποιον; 

Οι δυο άρχισαν προεκλογική αλλά ακόμη δεν έχουν υποψήφιο. 

Και τα δυο κόμματα, επειδή θέλουν να είναι στην εξουσία και είναι και κόμματα εξουσίας,  θα πρέπει το συντομότερο να αποφασίσουν τελικά τι θα κάνουν στις Προεδρικές Εκλογές. Πρέπει να καταλήξουν σε ένα πρόσωπο έτσι ώστε αυτό το πρόσωπο να μπορέσει να κάνει προεκλογική και να πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει. 

Τώρα, αν τα δυο κόμματα θα αποφασίσουν ένα κοινό πρόσωπο ως υποψήφιο ή ξεχωριστούς υποψήφιούς το καθένα, είναι άλλο θέμα αυτό, αν και όπως λένε ΔΗΚΟικοί στον ΕΦΕΤΗ οι πιθανότητες να είναι ο ΝΙΚΟΛΑΣ υποψήφιος και του ΑΚΕΛ «είναι εκεί»… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Λοιπόν. Έφυγα… Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Home