Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεταναστευτικό: Αστυνομικοί της Frontex έρχονται Κύπρο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 23.07.2022

Μεταναστευτικό: Αστυνομικοί της Frontex έρχονται Κύπρο

Έπιασαν δουλειά στα Αεροδρόμια - Φεύγουν 131 παράνομοι τις επόμενες μέρες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Καθημερινή είναι η μάχη της Αστυνομίας και ειδικά των μελών της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης απέναντι στους λαθρομετανάστες. Μέρα με τη μέρα το πρόβλημα διογκώνεται και τα τελευταία 24ωρα βρέθηκε στην Κύπρο άλλη φουρνιά μέσω κατεχομένων.

Ήδη, 131 από αυτούς θα μπουν άμεσα σε αεροπλάνο με σκοπό να μετεγκατασταθούν στις χώρες καταγωγής τους. Για επίλυση του προβλήματος η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σπρώξει τις διαδικασίες ώστε στο άψε - σβήσε οι παράνομοι μετανάστες να φεύγουν από την Κύπρο.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο

Πληροφορίες της Offsite News αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες έφτασαν στην Κύπρο μέλη της Frontex οι οποίοι έπιασαν δουλειά στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου με στόχο τον ορθό έλεγχο όλων όσων λαθρομεταναστών έρχονται στην Κύπρο. Μέσω της παραμονής τους στη χώρα μας οι αστυνομικοί - μέλη της Frontex θα προσφέρουν και την εμπειρογνωμοσύνη τους σε θέματα τρομοκρατίας και προσωπικών δεδομένων.

>>>>Διαβάστε επίσης:Frontex:12.407 παράτυπες αφίξεις στην Κύπρο το 2022<<<<

Σε συνεργασία με την Frontex μέχρι το Σεπτέμβριο προγραμματίζονται πολλά ταξίδια σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η ΥΑΜ αναμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πρόσληψη των 300 συμβασιούχων ειδικών αστυνομικών. Οι «πρασινοφρουροί» κατόπιν ταχύρυθμης εκπαίδευσης θα αναλάβουν δράση περιφρούσης της πράσινης γραμμής από τους λαθρομετανάστες.

Home