Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ηλεκτρονικά το Πόθεν Έσχες για Αξιωματούχους μετά τον Οκτώβριο

Offsite Team
- 24.08.2022

Ηλεκτρονικά το Πόθεν Έσχες για Αξιωματούχους μετά τον Οκτώβριο

Οι αλλαγές που έρχονται - Που βρίσκεται η διαδικασία στο υφυπουργείο Καινοτομίας

Τεράστια projects που βάζουν την Κύπρο στη νέα ψηφιακή εποχή ετοιμάζει το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας με την Offsite News τις προηγούμενες μέρες να αναφέρει ότι στην ατζέντα βρίσκονται τέσσερις σχεδιασμοί που θα επηρεάσουν τη ζωή μας εξελικτικά.

Ένας από τους σχεδιασμούς που βαίνει προς υλοποίηση είναι και η υποβολή ηλεκτρονικά του Πόθεν Έσχες με πηγές από το αρμόδιο υφυπουργείο να επισημαίνουν στην ιστοσελίδα μας ότι η συγκεκριμένη βάση δεδομένων αναμένεται να είναι έτοιμη τους επόμενους μήνες με τον σχεδιασμό που υπάρχει να είναι μετά τον Οκτώβριο οι αξιωματούχοι του Κράτους να προχωρούν σε δήλωση του πόθεν έσχες τους μόνο ηλεκτρονικά. 

Μάλιστα ο στόχος που υπάρχει είναι το Πόθεν Έσχες με τα περιουσιακά στοιχεία των Προέδρου Δημοκρατίας, προέδρου Βουλής, Υπουργών, Υφυπουργών και βουλευτών να υποβάλλεται ηλεκτρονικά, αλλά και να ελέγχεται ψηφιακά.

Όπως μας επεξηγήθηκε από το αρμόδιο υφυπουργείο οι αξιωματουχοι θα προχωρούν την πρώτη φορά στην δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων στην βάση δεδομένων αφού θα έχουν ο καθένας τον δικό τους λογαριασμό για πρόσβαση.

Ακολούθως θα πρέπει όταν παίρνουν ειδοποίηση από την βάση δεδομένων ότι θα πρέπει να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση στοιχείων δεν θα πρέπει κάθε φορά να ξανά δηλώνουν από την αρχή τα περιουσιακά τους στοιχεία αλλά να προχωρούν στην ανανέωση των στοιχείων που πιθανόν να άλλαξαν, χωρίς να γίνεται ξανά από την αρχή υποβολή δήλωσης.

 

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τις διαδικασίες για την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα τρέξουν και οι διεργασίες στην αρμόδια επιτροπή θεσμών για την αναθεωρημένη νομοθεσία για το πόθεν έσχες με το στόχο που υπάρχει να είναι οι δύο διαδικασίες να ολοκληρωθούν παράλληλα.

Home