Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λαθρομετανάστευση: Ζητούν στοιχεία από Τ/κ στη Δικοινοτική

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 07.02.2023

Λαθρομετανάστευση: Ζητούν στοιχεία από Τ/κ στη Δικοινοτική

Συζητούν το θέμα - Θα αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η λαθρομετανάστευση και ειδικά οι ροές μέσω κατεχομένων στην Κυπριακή Δημοκρατία απασχολούν καθημερινώς. Οι διαστάσεις που προσλαμβάνει το θέμα απασχολεί τη Δικοινοτική Επιτροπή για το Έγκλημα. Την επόμενη εβδομάδα όπως αρμοδίως πληροφορείται η Offsite News η Τεχνική Επιτροπή για το Έγκλημα θα συζητήσει εκτενώς τις ροές της παράνομης μετανάστευσης  μέσω κατεχομένων.

Η Τεχνική Επιτροπή θα αναλύσει την κατάσταση και θα επιδιωχθεί να δοθούν στοιχεία που αφορούν την παράνομη μετανάστευση μέσω κατεχομένων.

Οι Ελληνοκύπριοι - μέλη της Τεχνικής Επιτροπής αναμένουν ανταπόκριση από τους Τουρκοκύπριους ώστε να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης.

Η μετάβαση των αλλοδαπών από τα κατεχόμενα στο ελεύθερο μέρος της ΚΔ είναι ανεξέλεγκτη και ίσως σκόπιμη αφού δεν υπάρχουν αναφορές στα κατεχόμενα ούτε για ελλείποντα πρόσωπα ούτε και έλεγχος για το που βρίσκονται ή αν έχουν νομιμοποιήσει την παραμονή τους οι αλλοδαποί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα μεθοδευμένου και ειδεχθούς εγκλήματος, αυτό του οιονεί «εποικισμού» του εδαφών που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω της καθημερινής, συστηματικής και καθοδηγούμενης προώθησης χιλιάδων παράτυπων μεταναστών, μέσω της πράσινης γραμμής.

Όπως πληροφορούμαστε, η ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία θα ασκήσει έντονη πίεση στην απέναντι πλευρά ώστε η «Αστυνομία» των κατεχομένων να συνεργαστεί τόσο με τα Ηνωμένα Έθνη όσο και και με τις Αρχές της Δημοκρατίας για να σταματήσουν οι αυξημένες ροές μεταναστών.

Το τεράστιο πρόβλημα είναι οι διακινητές μεταναστών που δρουν στα κατεχόμενα και στέλλουν ανθρώπους στα κατεχόμενα κάνοντας «χρυσές δουλειές». Σύμφωνα με πληροφορίες, διακινητές μεταφέρουν αλλοδαπούς μέσω κατεχομένων στις ελεύθερες περιοχές  με την υπόσχεση να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη με αντάλλαγμα 6 χιλιάδες ευρώ.

>>>>Διαβάστε επίσης: 12 περίεργες εξαφανίσεις - Τους ψάχνουν στα κατεχόμενα<<<<

Οι Τούρκοι μέσα από αυτή την μεθοδολογία επιδιώκουν την πρόκληση οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών προβλημάτων και προβλημάτων ασφάλειας και αστάθειας και αυτό φαίνεται μέσα από τις τελευταίες συγκρούσεις στο Πουρνάρα μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων.

Το θέμα των κυρώσεων στην Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού με αποτέλεσμα να μη στέλνει μετανάστες στην Κυπριακή Δημοκρατία ζητήθηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. από τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

 

Home