Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Άγριος πόλεμος για το ποιοι θα είναι Αξιωματικοί της Αννίτας

Του Στέλιου Στυλιανού
- 19.03.2023

ΔΗΣΥ: Άγριος πόλεμος για το ποιοι θα είναι Αξιωματικοί της Αννίτας

ΔΗΣΥ: Προτείνει απαγόρευση εισφορών σε κόμματα
Μάχες για την θέση του Αναπληρωτή μάχες και για τις θέσεις των Αντιπροέδρων

Από εκλογές σε εκλογές κινείται ο ΔΗΣΥ καθώς μετά την εκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην Προεδρία του κόμματος ακολουθούν στις 7 Μαϊού οι εκλογές για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, των 3 Αντιπροέδρων καθώς επίσης και των 25 μελών του Πολιτικού Γραφείου με πολλά στελέχη να βρίσκονται σε συζητήσεις για διεκδίκηση θέσεων. 

Μεγάλες μάχες αναμένονται  κυρίως για τις θέσεις του Αναπληρωτή Προέδρου και των 3 Αντιπροέδρων του κόμματος καθώς είναι αρκετά τα στελέχη που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην επόμενη μέρα του ΔΗΣΥ προτάσσοντας την ενότητα και έχοντας ως στόχο ο ΔΗΣΥ να βγει πιο δυνατός μετά και το αποτέλεσμα των Προεδρικών.

>>> Διαβάστε επίσης: Ο ΔΗΣΥ να τρέμει από Νικόλα και ΕΛΑΜ <<<

Συγκεκριμένα για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου υποψηφιότητα εξήγγειλαν ήδη οι Φαίδωνας Φαίδωνος, Μιχάλης Σοφοκλέους, Ευθύμιος Δίπλαρος και Σωτήρης Σαμψών χωρίς να αποκλείονται και άλλες υποψηφιότητες.

Παράλληλα για την θέση των 3 Αντιπροέδρων αν και η μόνη που εξήγγειλε υποψηφιότητα είναι η Σάββια Ορφανίδου αναμένεται ότι εντος των επόμενων ημερών θα εξαγγείλουν υποψηφιότητες για την συγκεκριμένη θέση οι Γιάννης Καρούσος, Φωτεινή Τσιρίδου και ο Μάριος Πελεκάνος. (UPD 19/3/2023 - 10:30: Η Φωτεινή Τσιρίδου εξήγγειλε επίσημα την υποψηφιότητα της)

Από εκεί και περάν για διεκδίκηση θέσης Αντιπροέδρου ακούγονται τα ονόματα της Ξένιας Κωνσταντίνου και Τζώρτζιας Κωνσταντίνου - Παναγιώτου καθώς και άλλα ονόματα μελών που πιθανώς θα ενδιαφερθούν για διεκδίκηση της μιας εκ των τριών θέσεων Αντιπροέδρου. 

Την νέα ηγεσία πάντως περιμένει και η ίδια η Αννίτα Δημητρίου με στόχο να υπάρξει στον ΔΗΣΥ συλλογική δουλειά με στόχο το κόμμα να ανακάμψει μετά την κρίση που υπήρξε και να παραμείνει πρωταγωνιστική δύναμη της χώρας με τον πρώτο στόχο να είναι οι Ευρωεκλογές και οι Δημοτικές Εκλογές του 2024 με το επιθυμητό για όλη την ηγεσία να είναι ο ΔΗΣΥ να παραμείνει πρώτο κόμμα με ψηλά ποσοστά. 

Ένα θέμα πάντως που φαίνεται να θέλει η ηγεσία καθώς ήταν και μέσα στους προεκλογικούς στόχους της ίδιας της Αννίτα Δημητρίου είναι ο διάλογος με την βάση αλλά και η καλύτερη ανατροφοδότηση με τις τοπικές επιτροπές κάτι που θα διαφανεί και στην πράξη το επόμενο διάστημα πως θα προχωρήσει. 

Home