Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

QUEER WAVE 2021

Offsite Team -
09.08.2021

QUEER WAVE 2021

Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ κινηματογράφου με φυσική παρουσία στη Λευκωσία 3–12 Σεπτεμβρίου

Το φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ κινηματογράφου της Κύπρου, Queer Wave, σηκώνει αυλαία για πρώτη φορά με φυσική παρουσία την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία. Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση του φεστιβάλ, η οποία φέτος πραγματοποιείται με τη στήριξη του NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη]. 

Το Queer Wave προσκαλεί το ΛΟΑΤΚΙ+ κοινό και τους σινεφίλ της Κύπρου για δέκα ημέρες να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με πάνω από 30 πολυβραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Οι θεματικές των ταινιών θα αντικατοπτρίζουν εμπειρίες ατόμων από ολόκληρο το φάσμα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Τις προβολές θα πλαισιώνουν συζητήσεις* με τους συντελεστές και μέλη της κοινότητας, καθώς και παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. 

Στόχος του φεστιβάλ είναι να προσφέρει έναν ασφαλή χώρο έκφρασης για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τους φίλους της, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα και εμπλουτίζοντας παράλληλα την ποιότητα των πολιτιστικών δράσεων στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι, μετά από μόλις μία έκδοση online, το Queer Wave διακρίθηκε ως ένα από τα 20 πρότζεκτ-φιναλίστ για τα Βραβεία Κοινοπολιτείας Νέων 2021, ανάμεσα σε 1000 αιτητές από 43 χώρες.

Το Queer Wave 2021 θα πραγματοποιηθεί 3–12 Σεπτεμβρίου στην παλιά Λευκωσία, με στόχο να ενθαρρύνει την προσέλευση θεατών από κάθε μεριά του οδοφράγματος και να στηρίξει τη σύσφιξη των σχέσεων των κοινοτήτων της Κύπρου. Κύριος χώρος προβολών θα είναι το Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ (έναντι της Παλιάς Ηλεκτρικής). Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα queerwave.com

Θα μας βρείτε σε Facebook, Instagram και Twitter: @queerwavecyprus

Home