Τηλε-εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό από το ΑΠΚΥ

Τηλε-εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό από το ΑΠΚΥ

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 17 έως 21 Μαΐου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) περιλαμβάνει διαδικτυακές παρουσιάσεις προγραμμάτων σπουδών και τηλεδιαλέξεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.

Δευτέρα 17 Μαΐου | 19:00

Διαδικτυακή Παρουσίαση Μεταπτυχιακού Προγράμματος

«Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού»

 

Το καινοτόμο και μοναδικό στον ελληνόφωνο χώρο στα πεδία που πραγματεύεται Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού» παρουσιάζει το ΑΠΚΥ σε διαδικτυακή παρουσίαση στις 17/05/2021. Το Πρόγραμμα και τα καινοτόμα στοιχεία του θα παρουσιάσουν ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος, Δρ. Θεόδωρος Γραμματάς, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και τα μέλη της ακαδημαϊκής ομάδας Βάϊος Λιαπής, Καθηγητής Θεατρικών Σπουδών στο ΑΠΚΥ και Κλειώ Φανουράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεατρολογίας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, σκηνοθέτις και δραματουργός.

 

Live link: https://bit.ly/3y1WtGy

 

Όλα τα Προγράμματα Σπουδών του ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 δέχονται αιτήσεις εισδοχής ως τις 25 Μαΐου 2021 στο www.ouc.ac.cy.

 Τρίτη 18 Μαΐου | 18:30

Τηλε-εκδήλωση: «Adult Learning in Greek Museums: from the present to the future»

 

Το σύγχρονο μουσείο αποτελεί πολιτιστικό χώρο με εκθέματα και πόρους που συναποτελούν ένα μη τυπικό εκπαιδευτικό περιβάλλον με ευκαιρίες μάθησης όχι μόνο για παιδιά, αλλά και για ενήλικες. Το θέμα «Adult Learning in Greek Museums: from the present to the future» αναπτύσσουν σε τηλεδιάλεξη που θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα, ο Δρ Γεώργιος Παπαϊωάννου, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του ΑΠΚΥ και Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσειολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ο Παναγιώτης Σαραντίδης, Ερευνητής του Εργαστήριου Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Live link: https://bit.ly/2R0uAhI

 Τετάρτη 19 Μαΐου | 18:00

Τηλεδιάλεξη: Διαδικτυακή Εκδήλωση «Προσφυγές Κυπρίων νs Τουρκίας στο ΕΔΑΔ: Τελευταίες Εξελίξεις»

 

Το ιστορικό των προσφυγών Κυπρίων πολιτών εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), με ορόσημα δύο σημαντικές υποθέσεις που κλήθηκε το ΕΔΑΔ να εκδικάσει (Λοϊζίδου νs Τουρκία και Δημόπουλος νs Τουρκία), καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιουσιών, θα αναλύσει και θα συζητήσει σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Προσφυγές Κυπρίων νs Τουρκίας στο ΕΔΑΔ: Τελευταίες Εξελίξεις», ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης.

 

Η τηλε-εκδήλωση διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του ΑΠΚΥ και απευθύνεται τόσο στον δικηγορικό κόσμο (με εγγραφή εδώ https://tinyurl.com/595m2s3n), όσο και στο ευρύ κοινό.

 

Live link: https://tinyurl.com/pppa2cb3

 Τετάρτη 19 Μαΐου | 20:00

Τηλεδιάλεξη: «Η ελληνική εκδοχή του κράτους πρόνοιας (1951-2008): μια ιστορία μεταρρυθμίσεων και ανισοτήτων»

 

Το θέμα «Η ελληνική εκδοχή του κράτους πρόνοιας (1951-2008): μια ιστορία μεταρρυθμίσεων και ανισοτήτων» πραγματεύεται ο Κωνσταντίνος Φ. Δουκάκης, Δρ. Οικονομικής Ιστορίας και διδάσκων στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του ΑΠΚΥ, σε ανοικτή τηλεδιάλεξη, με την οποία ολοκληρώνεται ο Κύκλος δημόσιων τηλεδιαλέξεων «Όψεις της πολιτικής οικονομίας: διεθνές εμπόριο, οικονομική πολιτική & κοινωνικό κράτος». Ο ομιλητής θα επικεντρώσει τη διάλεξή του σε μία σειρά από κομβικά σημεία που αφορούν τα ζητήματα της κοινωνικής πρόνοιας και της υγειονομικής περίθαλψης, τα οποία βρίσκονται, εδώ και αρκετές δεκαετίες, στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης στην Ελλάδα.

 

Live link: https://bit.ly/3dnsajE

 

Για πιστοποιητικό συμμετοχής απαιτείται εγγραφή στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/1qb5ovpa

Παρασκευή 21 Μαΐου | 19:30

Τηλεδιάλεξη «Η ελληνική εκδοχή του κράτους πρόνοιας (1951-2008): μια ιστορία μεταρρυθμίσεων και ανισοτήτων»

 

Στην τελευταία διάλεξη του 2ου Κύκλου τηλεδιαλέξεων «Γλώσσα, Λογοτεχνία, Γραμματισμοί», τον οποίο διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του ΑΠΚΥ, η Παναγιώτα Καραβία, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα αναπτύξει το θέμα «Η δυναμική και τα όρια της μετανεωτερικής πόλης στη νεοελληνική πεζογραφία τη δεκαετία 2010-2020». 

 

Live link: https://tinyurl.com/w83nj23j

 

Εγγραφές για πιστοποιητικό συμμετοχής: https://tinyurl.com/9k87nfhv

 

Home