Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πόσο πουλήθηκε ένας τόνος σε δημοπρασία στο Τόκιο

Offsite Team -
09.01.2022

Πόσο πουλήθηκε ένας τόνος σε δημοπρασία στο Τόκιο

Ο πρώτος τόνος της χρονιάς στην ψαραγορά Τογιόσου στο Τόκιο - Ποιες ήταν οι τιμές πριν την εμφάνιση της πανδημίας

Ένας τεράστιος τόνος πουλήθηκε σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην πρώτη δημοπρασία για τη νέα χρονιά στην ψαραγορά Τογιόσου στο Τόκιο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο τόνος ο οποίος ζύγιζε 211 κιλά αλιεύτηκε στα ανοιχτά της Oma στη βόρεια Ιαπωνία, και πουλήθηκε για 16,9 εκατομμύρια γιεν δηλαδή, σχεδόν 145.290 δολάρια.

 

Ο Ιάπωνας χονδρέμπορος Γιαμαγιούκι μαζί με τη βραβευμένη με αστέρι Michelin αλυσίδα σούσι, Onodera Group, κατάφεραν να γίνουν οι αγοραστές του πρώτου – τεραστίων διαστάσεων – τόνου για το 2022.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Πτώση ωστόσο, καταγράφηκε για μια ακόμη χρονιά στην τιμή πώλησης. Η φετινή μάλιστα, τιμή ήταν αρκετά χαμηλότερη σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές. Υπενθυμίζεται πως πέρσι, την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ψαραγοράς του Τογιόσου στο Τόκιο για το νέο έτος, ο πρώτος τόνος είχε πουλήθηκε για 20,84 εκατομμύρια γιεν.

Παρόλα αυτά, πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, και συγκεκριμένα το 2019, η ιαπωνική αλυσίδα σούσι Kiyomura Corp., που διευθύνεται από τον αυτοαποκαλούμενο «Tuna King» Κιγιόσι Κιμούρα, είχε αγοράσει σε τιμή – ρεκόρ ύψους 333,6 εκατομμύρια γιεν τον πρώτο τόνο για εκείνη τη χρονιά ο οποίος ζύγιζε 278 κιλά.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

Home