Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το όραμα των 15 Κ.Κ. και του ΑΚΕΛ για εξουδετέρωση της ΕΕ

Το όραμα των 15 Κ.Κ. και του ΑΚΕΛ για εξουδετέρωση της ΕΕ

Γράφει ο ΛΟΪΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το ΑΚΕΛ μαζί με  άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα απαξιώνουν με κοινή  τους δήλωση την Ευρωπαική Ένωση και εξηγούν πως θα αγωνιστούν για την εξουδετέρωση της ως αξιόπιστο, αποτελεσματικό παράγοντα

Το κείμενο που ακολουθεί, στο μεγαλύτερο του μέρος, δεν το γράφω εγώ. Απλώς ανθολογώ από ένα εκτενές κείμενο που συνυπογράφει το ΑΚΕΛ με άλλα 14 ΚΚ, της Ευρώπης. Με την ανθολόγηση αποδεικνύεται αυτό που ισχυρίζομαι: Ότι το ΑΚΕΛ δεν είναι απλώς ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα. Δεν επιθυμεί βελτίωση της Ευρωπαικής Ένωσης. Είναι ένα κόμμα που επιδιώκει την εξουδετέρωση της Ευρωπαικής Ένωσης, στην οποία ποτέ δεν πίστεψε. Και το διεκδικεί αυτό οργανωμένα και συστηματικά, με άλλα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης. 

Στο εν λόγω κείμενο αναλύουν το γιατί και το δηλώνουν.

Με βάση την κοινή αυτή δήλωση, η Ε.Ε. περιγράφεται ως ένας καταπιεστικός μηχανισμός ο οποίος μεταξύ άλλων:

  • «Θέλει να επιβάλει πισωγυρίσματα  για εργαζόμενους, νεολαία, γυναίκες και γενικά λαούς…»
  • Η ΕΕ αυτή την περίοδο λόγω των πολέμων και της πανδημίας οργανώνει «…επιθέσεις στις ελευθερίες, τα δικαιώματα, την κυριαρχία και τη δημοκρατία…»
  • Οργανώνει ακόμη «…περισσότερες επιθέσεις ενάντια στα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζόμενων».
  • Η ΕΕ, προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να αποκρύψει «…μια ανησυχητική και αυξανόμενη περιστολή των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων -δηλαδή των κοινωνικών, συμπεριλαμβανομένου των εργασιακών και συνδικαλιστικών, οικονομικών, πολιτικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δικαιωμάτων».
  • Η ΕΕ,  «…Πραγματοποιεί επιχειρήσεις παραποίησης και αναθεώρησης της Ιστορίας, καταφεύγοντας στη χειραγώγηση, ψέματα και τη λογοκρισία, με στόχο να επιβάλει μια ενιαία σκέψη και να κάνει ευρέως διαδεδομένες αντιδραστικές και φασιστικές αντιλήψεις».
  • Η ΕΕ, «…Προωθεί τον αντικομμουνισμό και επιτίθεται στη δημοκρατία».
  • Στην Ε.Ε. «Προωθούνται ρατσιστικές, ξενοφοβικές, σοβινιστικές αντιλήψεις μαζί με τις πολιτικές που προωθούν διακρίσεις - αμφισβητώντας την ιδέα της ισότητας».

Δεν αναφέρω τις θέσεις του ΑΚΕΛ και των άλλων κομμουνιστικών κομμάτων για τα θέματα άμυνας, ασφάλειας  και εξωτερικής πολιτικής γιατί είναι ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο που χρειάζεται ειδική ανάλυση. Ούτε αυτά για την οικονομία, γιατί θα ήταν περιττό.

Επισημαίνω όμως τη δήλωση του ΑΚΕΛ και την πρόθεση των 15 Κομμουνιστικών κομμάτων να αγωνιστούν συλλογικά για εξουδετέρωση  της Ευρωπαικής Ένωσης όπως τη γνωρίζουμε και της δημιουργίας «…ενός διαφορετικού τύπου συνεργασίας μεταξύ κυρίαρχων Κρατών και λαών…». 

«Ενός διαφορετικού τύπου συνεργασίας…»,  που ευνόητα αποφεύγουν να προσδιορίσουν. Διότι απλούστατα δεν υπάρχει!

Δεν χρησιμοποιούν βεβαίως τη λέξη «διάλυση», ή «εξουδετέρωση», αλλά αυτό εννοούν και το  αναφέρουν ρητώς και ξεκάθαρα στην παράγραφο υπό τον τίτλο «Για μια Ευρώπη της ισότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας», όπου υπόσχονται ότι θα παλέψουν «…ενάντια στις Συνθήκες της Ε.Ε. και τη νεοφιλελεύθερη και αντιδημοκρατική τους βάση» και θα παλέψουν για «…υπεράσπιση ενός διαφορετικού τύπου συνεργασίας μεταξύ κυρίαρχων Κρατών και λαών σε αλληλεγγύη, για την ειρήνη και την κοινωνική πρόοδο».

Πρόκειται για παράγραφο που είναι απολύτως σαφής, αλλά επειδή ακριβώς είναι σοβαρότατο αυτό που αναφέρεται, αξίζει να το αναλύσουμε.  

Πρώτα απ όλα, δεν αναφέρονται σε μία Συνθήκη την τελευταία της Λισσαβόνας με βάση την οποία λειτουργεί η ΕΕ. Αναφέρονται σε συνθήκες. Πληθυντικός. 

Περιλαμβάνοντας όλες τις Συνθήκες λειτουργίας της ΕΕ, από το 1958 (Ρώμη) και εντεύθεν. Αυτό σημαίνει ότι αμφισβητούν το οικοδόμημα της ΕΕ, στο σύνολο του, διαχρονικά, θεσμικά και ολοκληρωτικά.

Οι Συνθήκες είναι το σύνταγμα της ΕΕ. Χωρίς αυτές δεν υπάρχει Ε.Ε. Δεν νομιμοποιούνται οι θεσμοί και τα κράτη μέλη παραμένουν έωλα, χωρίς κανόνες λειτουργίας σε αυτή την οικογένεια.

Ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαικές Συνθήκες εδράζονται «σε αντιδημοκρατική βάση», και αγωνίζονται για «ένα διαφορετικό τύπο συνεργασίας μεταξύ κυρίαρχων Κρατών και λαών…».

Ας θυμηθούμε πως οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες, και ιδιαίτερα η πρόσφατη της Λισσαβόνας τέθηκε σε εφαρμογή μετά από πολυετείς συζητήσεις σε όλη την ΕΕ και επικυρώθηκε από όλα τα Κοινοβούλια των χωρών μελών. Και το Κυπριακό κοινοβούλιο φυσικά την επικύρωσε σχεδόν ομόφωνα. Με μόνη θλιβερή παραφωνία το ΑΚΕΛ. 

Αναφέρονται και σε ένα όραμα το οποίο θα αφορά «ένα διαφορετικό (από την υπάρχουσα ΕΕ) τύπο συνεργασίας μεταξύ κυρίαρχων κρατών και λαών». Όχι λοιπόν στην Ευρωπαική Ένωση που ξέρουμε, όχι στις Συνθήκες και στην εκχώρηση εξουσιών από τα κράτη στην ΕΕ και πάμε ντουγρού για «ένα διαφορετικό τύπο συνεργασίας»!

Αφήστε στην άκρη το υπαινικτικό περί της συνεργασίας των λαών που παραπέμπει στις πάλαι ποτέ «Λαικές Δημοκρατίες». 

Φανταστείτε πόσο ευτυχής θα είναι ο Πούτιν και οι Ιρανοί μουλάδες αν παρ΄ ελπίδα το όραμα του ΑΚΕΛ και των άλλων Κομμουνιστικών Κομμάτων υλοποιηθεί ποτέ…

0
Home