Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι Λοκατζήδες και οι Γάλλοι commandos ενώνουν δυνάμεις στην Κύπρο

Γιώργος Μιχαηλίδης -
09.06.2023

Οι Λοκατζήδες και οι Γάλλοι commandos ενώνουν δυνάμεις στην Κύπρο

Κοινές ασκήσεις - Το σενάριο - Φωτογραφίες

Η συνεργασία Κύπρου - Γαλλίας σε στρατιωτικό επίπεδο ολοένα και εμβαθύνεται. Οι κομάντος της Εθνικής Φρουράς οι ομάδες δηλαδή Ειδικών Δυνάμεων (Λοκατζήδες) θα συναικπαιδευτούν με τις γαλλικές  ειδικές Δυνάμεις στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Όπως πληροφορούμαστε, το σενάριο της άσκησης που άρχισε χθες Πέμπτη 08 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου 2023 αφορά διάφορα είδη βολών μάχης ατομικού και ομαδικού οπλισμού, καθώς και εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση αλμάτων ελεύθερης πτώσης.

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Γαλλίας, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχο προσωπικό των Γαλλικών ΕΔ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης, τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Σε ανάρτησή του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης ανέφερε ότι η άσκηση αποτελεί σημαντική συνεργασία, φέρνει πολύτιμη ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, που ενισχύει τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας Γαλλίας και Κύπρου.

 

 

κομαντος

Ο Λόχος Ειδικών Δυνάμεων είναι επίλεκτη ομάδα της Εθνικής Φρουράς στελεχωμένη από επαγγελματίες στρατιωτικούς και άρτια καταρτισμένους σε οπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

>>>>Διαβάστε επίσης: Έρχεται ο Σέρβος ΥΠΑΜ - Στο τραπέζι και η ενίσχυση με όπλα μετά τα Nora-B52KE<<<<

Αυτοί είναι οι Γάλλοι κομάντος

Η ομάδα Commando 10 (CPA 10)  του Γαλλικού Στρατού είναι  μονάδα ειδικών δυνάμεων που συνδέεται με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Βρίσκεται στην αεροπορική βάση 123 Orléans-Bricy στο Loiret. Oι ειδικοί αυτοί κομάντος συμμετέχουν σε όλες τις επιχειρήσεις και κρίσεις. .

στρατιωτικοι

Οι Commando 10 είναι  ειδικοί σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, απελευθέρωση ομήρων, εκκένωση υπηκόων, σύλλήψεις, εξουδετέρωση,, δολιοφθορά, αεροπορική καθοδήγηση και κατάληψη περιοχών αεροδρομίου. Οι  άνδρες της CPA 10 είναι μέρος των επίλεκτων στρατευμάτων του γαλλικού στρατού.

Γιώργος Μιχαηλίδης

Home