Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ε.Φ.: Το Πυροβολικό έχει στο «στόχαστρο» το Λευκόνοικο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
29.01.2023

Ε.Φ.: Το Πυροβολικό έχει στο «στόχαστρο» το Λευκόνοικο

Ανά πάσα στιγμή τα πυρά μπορούν να πλήξουν τα τουρκικά drones (XΑΡΤΕΣ)

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η είδηση ότι η Τουρκία γεμίζει το Αεροδρόμιο Λευκονοίκου με drones συζητήθηκε τα τελευταία 24ωρα. Όπως πληροφορείται η Offsite News από  αρμόδιες πηγ του Υπουργείου Άμυνας σε   στρατιωτικό επίπεδο  εν καιρώ πολέμου θεωρείται παρακινδυνευμένο να πετάξουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV από το Αεροδρόμιο του Λευκονοίκου αφού θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή κάτω από τα πυρά του Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς.

Οι ίδιες  πηγές ανέφεραν ακόμα ότι η Τουρκία και οι κατοχικές Αρχές θα δημιουργήσουν ένα μεταλλικό γκλοβό στο Λευκόνικο  όπου θα μπορούν να πετάξουν τα drones. Αρμόδιες πηγές μάς  ανέφεραν ότι η επιλογή των Τούρκων τούς βοηθά μόνο σε περίοδο ειρήνης. Όπως μας λέχθηκε, μέσω της Βάσης των drones  θα μπορούν να ελέγχουν ακτίνα 200.000 χιλιομέτρων νοτίως  στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων η Εθνική Φρουρά μπορεί να επιφέρει πολλά πλήγματα στα drones με το πυροβολικό  μόλις επιχειρήσουν να πετάξουν.

χαρτης1

Όσον αφορά στο επίπεδο της αεράμυνάς μας βρίσκεται σε ιδανικό επίπεδο για αντιμτώπιση αεροσκαφών, αλλά ειδικοί επί στρατιωτικών θεμάτων ανέφεραν στην Offsite News ότι απαιτείται στην αεράμυνα να ενταχθούν και ηλεκτρονικά μέσα.

>>>>Διαβάστε επίσης: Ναυτική Βάση / Μαρί: Ναυάγιο με Γάλλους-Προσφορές τέλος του 2023<<<<

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα,  «σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης από Ελληνοκύπριους, UAV θα μπορούν να φτάσουν σε 3 λεπτά από το Λευκόνοικο, ενώ από τα Άδανα θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος. Δηλαδή αυτό το σημείο προσφέρει τη δυνατότητα ταχείας επέμβασης σε πιθανή επίθεση. Επιπλέον, μια μοίρα F-16 θα αναπτυχθεί σε αυτήν την περιοχή για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου». 

χαρτησ 2

Με βάση τα ίδια δημοσιεύματα,  θα υπογραφεί και συμφωνία για την ίδρυση ναυτικής βάση στο ψευδοκράτος.

 

Home