Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ε.Φ.:1.9 εκ. ευρώ για σέρβις των δυο Bell

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
01.02.2023

Ε.Φ.:1.9 εκ. ευρώ για σέρβις των δυο Bell

Βγήκε σε προσφορές για την Εταιρεία που θα αναλάβει - Τέθηκαν κριτήρια

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Εθνική Φρουρά προχωρεί σε συντήρηση των οπλικών τους συστημάτων. Ήδη, το Υπουργείο ΄Αμυνας προχώρησε σε προσφορές για τη συντήρηση των δυο ελικοπτέρων Bell 206L LongRanger L3.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στόχος είναι μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να αρχίσει η συντήρηση των δυο Bell που θα διαρκέσει 3-4 μήνες.

Με βάση τη σύμβαση, η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι 1.9 εκατομμύρια ευρώ και η προθεσμία παραλαβής των προσφορών και των αιτήσεων ολοκληρώνεται την  3η Μαρτίου 2023. 

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, το αντικείμενο της Σύμβασης είναι η Συντήρηση δύο ελικοπτέρων Bell 206L-3. Στόχος είναι η  τακτική επιθεώρηση/συντήρηση δύο ελικοπτέρων Bell 206L-3 από εγκεκριμένο οργανισμό συντήρησης του EASA Part-145 και εγκεκριμένο κέντρο συντήρησης Bell Helicopters.

>>>>Διαβάστε επίσης: Ε.Φ.: Το Πυροβολικό έχει στο «στόχαστρο» το Λευκόνοικο<<<<

 Παράλληλα, η σύμβαση μπορεί να καλύψει οποιεσδήποτε πρόσθετες εργασίες συντήρησης προκύψουν από τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, την προμήθεια και εγκατάσταση όλων των εξαρτημάτων και υλικών που απαιτούνται για τα δύο ελικόπτερα.

Να πληρούν τα κριτήρια

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι εταιρείες που πρέπει να διεκδικήσουν τη σύμβαση, θα πρέπει να πληρούν κάποια κριτήρια όπως να έχουν εμπειρία από διαδικασίες προσφορών. Να είναι εγκεκριμένες από τον  οργανισμό συντήρησης του EASA Part-145 και να είναι οικονομικά αξιόπιστες.

΄Οπως πληροφορούμαστε, μέχρι το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των προσφορών που θα ξεκαθαρίσουν οι εταιρείες που θα διεκδικήσουν τη σύμβαση. Τα Bell που πάνε για συντήρηση αφού κάλυψαν τις απαιτούμενες ώρες πτήσεων θα μεταφερθούν στο εξωτερικό στην έδρα της Εταιρείας που θα πλειοδοτήσει. Με βάση την εμπειρία άλλων οπλικών συστημάτων η συντήρηση θα δαρκέσει για 3-4 μήνες. Πάντως, υπάρχουν σκέψεις να μην μεταφερθούν και τα δυο ελικόπτερα ταυτοχρόνως για συντήρηση, αλλά ένα - ένα.

 

Home