Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η άρση εμπάργκο και το USNS CARSON CITY στην κυπριακή θάλασσα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
23.09.2022 - 06:00

Η άρση εμπάργκο και το USNS CARSON CITY στην κυπριακή θάλασσα

Σαφέστατο μήνυμα ΥΠΑΜ ότι οι ασκήσεις Κύπρου - ΗΠΑ θα συνεχιστούν - Τελειώνει σήμερα κονή άσκήση Ε.Φ. - Ναυτικού ΗΠΑ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία φέρνει και νέες ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης ήταν σαφέστατος την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 και ξεκαθάρισε ότι «είναι πιθανές νέες ασκήσεις και συνέργειες με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες».

Την ίδια ώρα που ο Υπουργός έστειλε αυτό το μήνυμα από την περασμένη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 βρίακεται στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, το Αμερικανικό Πλοίου Ταχείας Μεταφοράς (Fast Transport Ship/FTS) USNS CARSON CITY (EPF-7). Το πλοίο συμμετείχε σε άσκηση ναυτικής συνεργασίας, με τη Διοίκηση Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς.

Παράλληλα σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 ολοκληρώνεται η συνεκπαίδευση μεταξύ Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της ΕΦ και των αντίστοιχων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

>>>>Διαβάστε επίσης: Επηρεάζεται η σχέση Κύπρου-Ρωσίας από άρση εμπάργκο όπλων;<<<<

Οι συνεκπαιδεύσεις, εντάσσονται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, και κρίνονται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχουν τη δυνατότητα στο προσωπικό της ΕΦ, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχες Μονάδες φίλων χωρών,

Εξάλλου, ήταν απόλυτα σαφές το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης ότι και την υπογραφή της συμφωνίας της ACSA είναι δυνατό να δούμε και νέες συμφωνίες, νέους προγραμματισμούς και νέες πιθανές ασκήσεις και συνέργειες μαζί με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. 

Home