Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Χατζηπαντέλας σε άσκηση της Ε.Φ.-Σενάριο με τραυματία

Offsite Team -
16.01.2023 - 14:08

Ο Χατζηπαντέλας σε άσκηση της Ε.Φ.-Σενάριο με τραυματία

Εκπαίδευση Προσωπικού της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας σε Αντικείμενα Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Από 09 έως 13 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ» στον Κόρνο, εκπαίδευση σε αντικείμενα Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης Πρώτου Επιπέδου (Tactical Combat Casualty Core – TC3), με τη συμμετοχή προσωπικού των Μονάδων της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. 

Η εκπαίδευση βασίστηκε στο πρότυπο Προνοσοκομειακής Φροντίδας στο Πεδίο της Μάχης TC3, που περιγράφει την ακολουθία των διαδικασιών, που οφείλει να γνωρίζει και να εφαρμόζει, κάθε εμπλεκόμενος σε τραυματισμό κατά τη διάρκεια της μάχης. Σκοπός της, ήταν η επαύξηση των γνώσεων και η πρακτική εξάσκηση μη υγειονομικού προσωπικού, στη διαχείριση και φροντίδα τραυμάτων από πυρά, καθώς και η εκκένωση τραυματία από το πεδίο της μάχης. 

>>>>Διαβάστε επίσης:ΥΠΑΜ: Με ανοιχτή ατζέντα στην Ρώμη - Πινελιές για νέες συμφωνίες<<<<

στρατος

Η εν λόγω δραστηριότητα, μέρος της οποίας παρακολούθησαν  ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής για το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, καθώς η γνώση Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης είναι πρωταρχικής σημασίας για την επιβίωση και το ηθικό του προσωπικού.  

Home