Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

1000 καταγγελίες σε 1 χρόνο για κακοποίηση ζώων στην Κύπρο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 19.07.2022

1000 καταγγελίες σε 1 χρόνο για κακοποίηση ζώων στην Κύπρο

Στο ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας - Παραπομπή υποθέσεων στη Δικαιοσύνη - Η απαίτηση του Κόμματος για τα Ζώα

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι καταγγελίες για κακομεταχείριση  ζώων αυξάνονται και στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite News το 2021 υποβλήθηκαν 1000 καταγγελίες για κακοποίηση και άλλα παρόμοια περιστατικά. Τέτοιου είδους παράπονα είναι εφικτά πλέον, αφού στην Αστυνομία συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο για τα Ζώα. Ταυτόχρονα, ιδρύθηκε στην Αστυνομία Νομικό Τμήμα με αστυνομικούς εισαγγελείς που επιλαμβάνονται  τέτοιων υποθέσεων.

72 υποθέσεις στο Δικαστήριο

Όπως πληροφορούμαστε, 72 υποθέσεις καταχωρήθηκαν  ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης και αφορούν κακοποίηση, κακομεταχείριση, θανάτωση, δηλητηρίαση  ζώων ή άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Όσον αφορά, στο 2022 μόνο για τον Ιανουάριο υπάρχει καταγραφή με αποτέλεσμα  άλλες τέσσερις υποθέσεις να καταχωρηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ίδια τάση το 2022

Ο υπεύθυνος αξιωματικός για την Αστυνομία των Ζώων Βύρωνας Βύρωνος μιλώντας στην Offsite News χαρακτήρισε πολύ μεγάλο τον αριθμό των 1000 καταγγελιών σε ένα χρόνο, λέγοντας ότι και το 2022 η τάση θα είναι η ίδια. Ο κ. Βύρωνος εξήγησε ότι το ειδικό κλιμάκιο για την Αστυνομία των Ζώων αριθμεί 16 αστυνομικούς. Όπως ανέφερε οι αστυνομικοί κατόπιν καταγγελιών επισκέπτονται τις σκηνές κάνοντας έρευνα λαμβάνονται στοιχεία. Η πρώτη καταγγελία όμως γίνεται στους κατά τόπους Αστυνομικούς Σταθμούς. Σε περίπτωση νεκρών ζώων οι αστυνομικοί  τα παραλαμβάνουν και τα αποθηκεύουν  σε ειδικά ψυγεία όπου εξετάζονται από ειδικούς κτηνίατρους.

>>>>Διαβάστε επίσης: >>>>Τι ακριβώς θα κάνει η Αστυνομία ζώων<<<<

Επιμόρφωση και Επίτροπος Ζώων

Μιλώντας στην Οffsite News ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κυριάκος Κυριάκου ανέφερε ότι η ύπαρξη της Αστυνομίας για τα Ζώα είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Ο κ. Κυριάκου τόνισε «ότι απαιτείται ο διορισμός Επιτρόπου για την Ευημερία των Ζώων και ελπίζω οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας να το θέσουν στις προτεραιότητές τους». 

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου για να έχουν ικανότητα οι αστυνομικοί να διερευνούν υποθέσεις κακομεταχείρισης και κακοποίησης ζώων θα πρέπει να αποκτήσουν εμπειρογνωμοσύνη. Για το λόγο αυτό στην Αστυνομική Ακαδημία θα πρέπει οι υποψήφιοι αστυνομικοί να αποκτούν και κτηνιατρικές γνώσεις.

Home