Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

2 πορίσματα φωτιά σήμερα στη ΝΥ - Ο λόγος στον Σαββίδη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
15.09.2022 - 06:00

2 πορίσματα φωτιά σήμερα στη ΝΥ - Ο λόγος στον Σαββίδη

O Σ. Μάτσας δίνει εισηγήσεις για διώξεις - Σφίγγα ο Α. Αιμιλιανίδης που πάει με τις δικές του εισηγήσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Δυο πολυσυζητημένα πορίσματα υποθέσεων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη θα παραδοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Πρόκειται για τις καταγγελίες  της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της ανώτερης λειτουργού Αθηνάς Δημητρίου κατά ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας. 

Παράλληλα θα παραδωθεί η ποινική έρευνα για το θάνατο του εθνοφρουρού Αθανάσιου Νικολάου που στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Η έρευνα Αιμιλιανίδη

Ο ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης θα παραδώσει σήμερα το πόρισμά του που αφορά στις καταγγελίες  καταγγελίες της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της ανώτερης λειτουργού Αθηνάς Δημητρίου κατά ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο ανώτερος αξιωματικός καταγγέλθηκε ότι ζήτησε βίντεο από βαρυποινίτη με προσωπικές στιγμές των δυο ηγετικών στελεχών των Φυλακών. Ο ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης θα ολοκλήρωνε το έργο του στις 20 Ιουλίου, όμως ζήτησε και πήρε 45ημερη παράταση.

>>>>Διαβάστε επίσης: Κεντρικές Φυλακές: Ολοκληρώνεται ένα πόρισμα, περιμένουν άλλα δυο<<<<

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελήφθησαν πέραν των 55 καταθέσεων δίνοντας μεγάλο βάρος στο χώρο των Κεντρικών Φυλακών την ΥΚΑΝ. Παράλληλα, κλήθηκε για κατάθεση ο ανώτερος αξιωματικός. Ιδιάζουσας σημασίας για την έρευνα είναι τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από το κινητό τηλέφωνο του βαρυποινίτη.

Εξελίξεις με διαθεσιμότητα ανώτερου αξιωματικού

Σε μια άλλη εξέλιξη, με την παράδοση του πορίσματος εκπνέει η περίοδος διαθεσιμότητας του ανώτερου αξιωματικού. και θα υπάρξουν εξελίξεις. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις 05 Σεπτεμβρίου 2022,  η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως: «Ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και αφού έλαβε υπόψη τις θέσεις του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, καθώς επίσης και όλα τα ενώπιον της στοιχεία και τις αρχές και κριτήρια που έχει διατυπώσει η νομολογία, αποφάσισε όπως παρατείνει τη διαθεσιμότητά του μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2022, με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητας, της αποτελεσματικότητας της έρευνας και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Πόρισμα για Θανάση - Εισηγήσεις για δίωξη 4 αστυνομικών

Σήμερα στις 09:45 το πρωί την πύλη της Νομικής Υπηρεσίας θα περάσουν και οι ποινικοί ανακριτές Σάββας Μάτσας και Αντώνης Αλεξόπουλος που θα παραδώσουν το πόρισμά τους έκτασης 80 σελίδων για τα αίτια θανάτου του τότε στρατιώτη Αθανάσιου Νικολάου ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005.

Όπως έγραψε η Offsite News την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 οι ποινικοί ανακριτές εισηγούνται τη δίωξη τεσσάρων αστυνομικών ενώ πληροφορίες φέρουν ότι στις εισηγήσεις τους βρίσκεται και ένας πολίτης ο οποίος φέρεται να είχε εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι ποινικοί ανακριτές θα προβούν σε εισήγηση για διάπραξη πλημμελημάτων που επισύρουν ποινές φυλάκισης έως δυο χρόνων εκτός εάν ο νόμος επισύρει βαρύτερη ποινή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ποινικοί ανακριτές έλαβαν 17 νέες καταθέσεις από αστυνομικούς, στρατιωτικούς αλλά και πρώην στρατιώτες που υπηρέτησαν μαζί με το θύμα.  

Τα ευρήματα των εξετάσεων μετά την εκταφή, δείχνουν ότι ο θάνατος του 26χρονου τότε εθνοφρουρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού.

Home