Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπόθεση Θανάση: Εισηγήσεις για διώξεις από ποινικούς ανακριτές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
02.09.2022 - 06:00

Υπόθεση Θανάση: Εισηγήσεις για διώξεις από ποινικούς ανακριτές

Παραδίδεται εντός της άλλης εβδομάδας το πόρισμα στον Γενικό Εισαγγελέα - Πού κατέληξαν οι ανακριτές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ποινικές διώξεις για μικρό αριθμό ατόμων (μέχρι 5) εισηγούνται οι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές Σάββας Μάτσας και Αντώνης Αλεξόπουλος που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της ποινικής ανάκρισης για το θάνατο του τότε εθνοφρουρού Αθανάσιου Νικολάου που εντοπίστηκε νεκρός στο γεφύρι της Άλασσας το Σεπτέμβριο του 2005.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Η Offsite News πληροφορείται ότι μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας οι ποινικοί ανακριτές θα παραδώσουν το πόρισμα, έκτασης 80 σελίδων στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη. Οι δυο ανακριτές ολοκλήρωσαν μια ποινική έρευνα 11 σχεδόν μηνών με πολλά εμπόδια, ενώ  η ανακριτική ομάδα μειώθηκε κατά ένα πρόσωπο αφού αποχώρησε οικειοθελώς ο τρίτος ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

>>>>Διαβάστε επίσης: Γ.Ε: «H οικογένεια του Θανάση να πάρει απαντήσεις 16 χρόνια μετά»<<<<

Εισήγηση για πλημμελήματα

Όπως πληροφορείται η Offsite News, oι ποινικοί ανακριτές θα προβούν σε εισήγηση για διάπραξη πλημμελημάτων που επισύρουν ποινές φυλάκισης έως δυο χρόνων εκτός εάν ο νόμος επισύρει βαρύτερη ποινή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ποινικοί ανακριτές έλαβαν 17 νέες καταθέσεις από αστυνομικούς, στρατιωτικούς αλλά και πρώην στρατιώτες που υπηρέτησαν μαζί με το θύμα.  

Οι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές στη βάση των όρων εντολής τους είχαν  4 μήνες από τον περασμένο Οκτώβριο για την έκδοση πορίσματος. Ωστόσο, επειδή  δεν ολοκλήρωσαν  το έργο τους έλαβαν περιθώριο άλλων 4 μηνών.

Πάντως, τα ευρήματα των εξετάσεων μετά την εκταφή, δείχνουν ότι ο θάνατος του 26χρονου τότε εθνοφρουρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού.

Home