Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

401 αιτήσεις για φρουρούς στην Πράσινη Γραμμή - Τα επόμενα βήματα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
02.12.2022 - 14:15

401 αιτήσεις για φρουρούς στην Πράσινη Γραμμή - Τα επόμενα βήματα

Κάποιοι από τους προσληφθέντες θα οπλοφορούν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ολοκληρώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 02 Δεκεμβρίου 2022 η διαδικασία αιτήσεων για την πρόσληψη ειδικών αστυνομικών που θα περιφρουρούν στην πράσινη γραμμή με σκοπό την πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Η Offsite News πληροφορείται ότι μετά και την παράταση που δόθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2022 υποβλήθηκαν συνολικά 401 αιτήσεις.

Με βάση το σχέδιο που εκπονήθηκε σε ετοιμότητα θα βρίσκονται 300 ειδικοί αστυνομικοί. θα εφαρμοστεί το μοντέλο των Συμβασιούχων Οπλιτών αφού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με απαραίτητη προϋπόθεση οι πρώτοι 300 που θα αιτηθούν θέση να πληρούν τα κριτήρια  (μεταξύ άλλων η γνώση αγγλικής γλώσσας) Θα ισχύσει κατάλογος διάρκειας ενός έτους και μέσω του καταλόγου θα καλύπτονται οι ανάγκες.

>>>>Διαβάστε επίσης: «Άναψαν» οι πρώτες κάμερες στην «πράσινη γραμμή» για μετανάστες<<<<

Εάν για παράδειγμα, οι πρώτοι 375 αιτητές πληρούν τα κριτήρια θα προσληφθούν οι 300 και οι υπόλοιποι 75 δεν θα «καούν» αλλά ανά πασα στιγμή μπορεί να κληθούν αναπληρώνοντας κενά. Ο Αρχηγός Αστυνομίας με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Δικαιοσύνης θα μπορεί να παύσει οποιονδήποτε εάν η απόδοσή του δεν ικανοποιεί. Παράλληλα, κενά μπορεί να δημιουργηθούν από την αυτόβουλη φυγή οποιουδήποτε.

 Όλοι όσοι υπέβαλαν ή θα υποβάλουν αίτηση θα περάσουν από αθλητικές δοκιμασίες για να επιλεγούν οι κατάλληλοι. Αυτοί που θα επιβιώσουν θα μπουν στα πιο δύσκολα την βασική εκπαίδευση έξι εβδομάδων. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμβασιούχοι ειδικοί αστυνομικοί θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Με οπλισμό αριθμός συμβασιούχων

Όπως πληροφορούμαστε, αριθμός συμβασιούχων αστυνομικών θα φέρει οπλισμό, ανάλογα με τα καθήκοντά τους άρα η εκπαίδευσή τους θα επεκταθεί και σε αυτό τον τομέα. Ταυτοχρόνως, η Αστυνομία βρίσκεται σε διαδικασία για να αποκτήσει και αριθμό στόλου σε οχήματα για τις ανάγκες της ειδικής αυτής ομάδας. Λόγω του γεγονότος ότι οι συμβασιούχοι αστυνομικοί θα κινούνται και σε ανωμαλα εδάφη η Αστυνομία θέλει να προμηθευτεί 40 οχήματα 4χ4.  

Σημειώνεται ότι:

  • Οι συμβασιούχοι ειδικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών Μετανάστευσης.
  • Ο αριθμός τους θα ανέρχεται στους 300 και η εποπτεία τους θα ανατεθεί σε λοχίες.
  • Οι συμβασιούχοι θα προσληφθούν για περίοδο 18 μηνών και θα μπορεί να ανανεωθεί για άλλους 10 μήνες.
  • Τα καθήκοντά τους θα αφορούν:

(α)Επιτήρηση σημείων διέλευσης παράτυπων μεταναστών κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

(β)Τον έλεγχο των παράτυπων μεταναστών και παράνομης εργοδότησης. Τη μεταφορά και συνοδεία παράτυπων μεταναστών.

)Την περιφρούρηση και φύλαξη των κέντρων υποδοχής η φιλοξενίας αιτητών ασύλου, των χώρων κράτησης και τις διαδικασίες απέλασης παράτυπων μεταναστών.  

Home