Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απαντά στην Μιχαηλίδου για απέλαση αλλοδαπού η Αστυνομία

Offsite Team -
18.08.2022 - 20:53

Απαντά στην Μιχαηλίδου για απέλαση αλλοδαπού η Αστυνομία

Ήταν ενήμερος για την απέλαση ο αλλοδαπός, λέει η Αστυνομία

«Η απέλαση του συγκεκριμένου προσώπου έγινε καθόλα νομότυπα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, απαντώντας στην Επίτροπο Παιδιού αναφορικά με την απέλαση πατέρα 15χρονου.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Μάλιστα η Αστυνομία ξεκαθαρίζει πως «ο εν λόγω αλλοδαπός ήταν ενήμερος για τη διαδικασία και κατά τη διάρκεια της απέλασης του ήταν συνεργάσιμος χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΕΣ: Απαντά σε Επίτροπο Παιδιού για απέλαση πατέρα 15χρονου

Αυτούσια η ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Δέσπως Μιχαηλίδου, αναφορικά με την απέλαση μετανάστη από τη Γεωργία, διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

Η απέλαση του συγκεκριμένου προσώπου έγινε καθόλα νομότυπα στη βάση διαταγμάτων του Λειτουργού Μετανάστευσης, εφόσον αυτός εισήλθε και διέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 2005, όπως αναφέρεται και στην σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όσο αφορά στο σημείο της ανακοίνωσης της Επιτρόπου όπως αναφέρεται κατά λέξη «(….) χθες, χωρίς κάποια ενημέρωση ή προετοιμασία, πραγματοποιήθηκε η απέλαση του πατέρα του στη ΧΧΧΧ. Συγκεκριμένα 6-7 άτομα παρουσιάστηκαν στο χώρο κράτησης άτυπων μεταναστών στη Μενόγεια όπου κρατείτο, και με τη χρήση χειροπέδων, ηλεκτρονικού βραχιολιού και ηρεμιστικής ένεσης (με επιφύλαξη), τον μετέφεραν στο αεροδρόμιο όπου πραγματοποιήθηκε η απέλασή του στη ΧΧΧΧ», η Αστυνομία διευκρινίζει κατηγορηματικά ότι, ουδέποτε χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση.

Ο εν λόγω αλλοδαπός ήταν ενήμερος για τη διαδικασία και κατά τη διάρκεια της απέλασης του ήταν συνεργάσιμος χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Home