Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστυνομία: Θα παίρνει και drones σε αγώνες και διαδηλώσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
15.07.2022 - 06:00

Αστυνομία: Θα παίρνει και drones σε αγώνες και διαδηλώσεις

Πλέον θα έχουμε και... ''Drone Policing'' - Εισαγωγή νέων σύγχρονων και εξειδικευμένων συστημάτων στην Αστυνομία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η επιστήμη και η Καινοτομία άρχισε να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και στη διερεύνηση των εγκλημάτων. Η Αστυνομία έχει  προχωρήσει στην εισαγωγή νέων σύγχρονων και εξειδικευμένων συστημάτων, στις προσπάθειες που καταβάλλει  για αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας. Η Αστυνομία εισήγαγε το  «Drone Policing». Τους τελευταίους μήνες το Αρχηγείο Αστυνομίας προμηθεύτηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones). 

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση εκδηλώσεων με μαζική παρουσία κόσμου όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες, διαδηλώσεις και συναυλίες.

Τα drones που βρίσκονται κάτω από την ευθύνη του Τμήματος Τεχνολογικής Υποστήριξης,  επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην προσπάθεια εντοπισμού ελλειπόντων προσώπων, αλλά και διερεύνηση εγκληματικών ενεργειών.. Τα drones έχουν τη βάση τους στο Αρχηγείο Αστυνομίας και μετακινούνται από επαρχία σε επαρχία αανάλογα με τις περιστάσεις.

Η Αστυνομία προχώρησε στην εισαγωγή νεξειδικευμένων συστημάτων, όπως τα Κέντρα Ελέγχου και Συντονισμού και το νέο Ψηφιακό Σύστημα Ραδιοεπικοινωνιών, βασισμένο στο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο «TETRA» το οποίο παρέχει πολύ μεγάλες δυνατότητες επικοινωνίας των μελών  κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

>>>>Διαβάστε επίσης: Λάρνακα: Άνδρας χτυπά μητέρα που κρατά βρέφος (ΒΙΝΤΕΟ)<<<<<

Στο εν λόγω σύστημα είναι συνδεδεμένες η Υπηρεσία Ασθενοφόρων, η Υπηρεσία Θήρας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, το ΚΣΕΔ και η Πολιτική Άμυνα.

Οι εν λόγω υπηρεσίες  λειτουργούν κάτω από το δίκτυο της Αστυνομίας. Σημαντική επίσης θεωρείται η εισαγωγή  αλλά και η προώθηση του νέου έργου “DIGIPOL” που αφορά στην ψηφιοποίηση διαδικασιών και υπηρεσιών που παρέχονται από την Αστυνομία προς το κοινό.

Home