Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κάμερες: Θα παίρνεις λαπόρτα μέσα σε 5 μέρες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
20.01.2023 - 06:40

Κάμερες: Θα παίρνεις λαπόρτα μέσα σε 5 μέρες

Το μεγάλο στοίχημα για τους αρμόδιους - Πότε θα παραδοθούν οι νέες κάμερες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τις τελευταίες μέρες βιώνει η πιλοτική φάση του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από τους αρμόδιους στη Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία για την εφαρμογή της Α Φασης του συστήματος. Όπως πληροφορείται η Offsite News μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα παραδοθούν οι νέες κάμερες που τοποθετήθηκαν ή τοποθετούνται σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Η Offsite News όμως πληροφορείται, ότι το στοίχημα για τους αρμόδιους είναι να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος έκδοσης των εξωδίκων και την αποστολή τους στους παραβάτες οδηγούς. Αυτή τη στιγμή ένα εξώδικο αποστέλλεται μετά την πάροδο έως και 5 μηνών, όμως γίνονται ενέργειες ώστε τα εξώδικα να φθάνουν στους οδηγούς σε διάστημα μέχρι 5 ημερών.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αυτή τη στιγμή γίνονται συσκέψεις των αρμόδιων με τη διαχειρίστρια εταιρεία ώστε να επιλυθούν τεχνικής φύσεως θέματα που αφορούν τη βάση δεδομένων στην οποία συγκεντρώνονται τα στοιχεία των οδηγών. Εφόσον αυτά επιλυθούν τα εξώδικα θα καταλήγουν στον παραλήπτη στο άψε - σβήσε.

>>>>Διαβάστε επίσης: ΕΞΕΛΙΞΗ/Έρχονται άλλες 36 κάμερες στους δρόμους της Κύπρου<<<<

Σημειώνεται ότι στη Λευκωσία τοποθετήθηκαν σε άλλα 4 σημεία κινητές κάμερες οι οποίες λειτουργούν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν καταγράφουν παραβάσεις. Τα σημεία αυτά είναι οι συμβολές των οδών:

  • Διασταύρωση των Λεωφόρων Στροβόλου με οδό Μαχαιρά.
  • Διασταύρωση Λεωφόρου Μακαρίου με Διγενή Ακρίτα.
  • Διασταύρωση Γρίβα Διγενή με Προδρόμου 
  • Λεωφόρος Αρμενίας.

Ταυτοχρόνως, άρχισαν τα έργα εγκατάστασης για την τοποθέτηση καμερών σε δυο κομβικής σημασίας σημεία στη Λεμεσό.

  • Το σταυροδρόμι της Λεωφόρου Μακαρίου με Λεόντιο Γ’.
  • Τη διασταύρωση μεταξύ Αρχιεπισκόπου Μακαρίου - Αγίας Ζώνης.

Οι αρμόδιοι προβαίνουν σε τελική επεξεργασία του τρόπου καταγραφής των παραβιάσεων προτού παραδοθούν. Ωστόσο,κανείς δεν γνωρίζει πότε θα βγουν τα πρώτα λαπόρτα αφού θα αποφασιστεί από την Αστυνομία.

Home