Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καθυστερεί η σχολή Οδηγών - Πάει Βουλή το νομοσχέδιο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
12.09.2022 - 06:00

Καθυστερεί η σχολή Οδηγών - Πάει Βουλή το νομοσχέδιο

Η Υπουργός αναλαμβάνει δράση - Θα σβήνεις βαθμούς κάνοντας μαθήματα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στασιμότητα επικρατεί σε μια καινοτομία που αποτελεί στόχο της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφης Δράκου δηλαδή τη σύσταση Σχολής Επιμόρφωσης Οδηγών. Πρόκειται για ένα μέτρο που πιστεύεται ότι θα είναι δραστικό στη μάχη κατά των τροχαίων.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<

Η Υπουργός ανέφερε στην Offsite News ότι στις αμέσως επόμενες μέρες θα ζητήσει να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες ώστε το νομοσχέδιο να κατατεθεί το συντομότερο στην Ολομέλεια της Βουλής και ακολούθως να ξεκινήσει η συζήτηση του στην επιτροπή Νομικών. 

Η σύσκεψη της 6ης Ιουλίου 2022 όπως πολύ καλά πληροφορείται η Offsite News, ανέδειξε πολλά προβλήματα αφού τα έγγραφα προσφοράς στα οποία θα περιλαμβάνονταν:

Oλες οι λεπτομέρειες που αφορούν το κόστος συμμετοχής, τον  αριθμό των βαθμών ποινής που θα διαγράφουν κ.α δεν συζητήθηκαν. Αιτία αποτελεί το γεγονός ότι οι τεχνικές προδιαγραφές δεν ήταν έτοιμες.  

Τα βασικά ερωτήματα

Η Υπουργός θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων για να λυθούν όλα τα προβλήματα και να απαντηθούν πολύ βασικά ερωτήματα όπως:

  • Πρώτο: Πότε και με ποιον τρόπο θα σβήνονται οι βαθμοί ποινής;
  • Δεύτερο: Πότε θα εφαρμοστεί η Σχολή με δεδομένο ότι η νομοθεσία είναι ανενεργή από το 2018.
  • Τρίτο: Το είδος της; εξέταξης
  • Τέταρτο:Θα πληρώνουν όσοι θα παρακολουθούν τα μαθήματα;

>>>>Διαβάστε επίσης: Διαβάστε ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ<<<<

Με βάση το σχετικό νόμο, στη Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών θα μπορούν να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τις εξειδικευμένες σειρές μαθημάτων:

  • Πρόσωπα τα οποία έχουν διαταχθεί προς τούτο από Δικαστήριο μετά από καταδίκη για οποιαδήποτε τροχαία αδικήματα.
  • Πρόσωπα τα οποία έχουν στερηθεί, για οποιοδήποτε λόγο, την άδεια οδήγησης τους από Δικαστήριο για χρονική περίοδο από τρεις μήνες και άνω.
  • Πρόσωπα τα οποία έχουν συμπληρώσει δώδεκα (12) βαθμούς ποινής ή περισσότερους και στη συνέχεια συμπληρώνουν εκ νέου δώδεκα (12) βαθμούς εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία της προηγούμενης συμπλήρωσης ή υπέρβασης του ανώτατου ορίου βαθμών ποινής .
  • Πρόσωπα τα οποία έχουν συμπληρώσει δέκα (10) και άνω βαθμούς ποινής και τα οποία αφού επιλέξουν αυτοβούλως να παρακολουθήσουν τις εξειδικευμένες σειρές μαθημάτων αποκτούν δικαίωμα διαγραφής αριθμού βαθμών ποινής. Τα άτομα αυτά θα έχουν το δικαίωμα να αποστείλουν στην σχολή αίτημα για παρακολούθηση των μαθημάτων και θα καταβάλλεται το κόστος συμμετοχής από τον ενδιαφερόμενο. 
  • Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δεν θα υπάρχει κόστος για τη συμμετοχή τους, αφού θα είναι υποχρεωτικό από το δικαστήριο.

Η φιλοσοφία της Σχολής

Η φιλοσοφία της Σχολής  θα είναι να επανεκπαιδεύει οδηγούς που προέβησαν σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις ή τροχαία. Με άλλα λόγια, αντί να επιβάλλονται βαθμοί ποινής ή ποινική καταδίκη οι παραβάτες να ακολουθούν μαθήματα οδήγησης για κάποιες ώρες που θα καθορίζονται.

Home