Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο νέος Πρόεδρος φέρνει αποσυμφόρηση στις Κεντρικές Φυλακές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
08.02.2023

Ο νέος Πρόεδρος φέρνει αποσυμφόρηση στις Κεντρικές Φυλακές

Ασκεί το συνταγματικό δικαίωμα της απονομής προεδρικής χάριτος - Πότε θα δοθούν

Toυ Γιώργου Μιχαηλίδη

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρνει και αποσυμφόρηση στις Κεντρικές Φυλακές. Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του μια από τις πρώτες πράξεις του νέου Προέδρου θα είναι να ασκήσει το συνταγματικό του δικαίωμα για απονομή χάριτος στους καταδίκους. 

Μιλώντας στην Offsite News ο αναπληρωτής διευθυντής των Κεντρικών Φυλακων Ιωάννης Καπνουλλάς ανέφερε ότι «είθισται μετά από κάθε εκλογική διαδικασία ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απονέμει προεδρική χάρη. Αναμένω ότι μετά από μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου  Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές Μαρτίου θα απονεμηθούν και οι προεδρικές χάρες».

>>>>Διαβάστε επίσης: Έφερε στην Κύπρο 14 μετανάστες - Κατέληξε στη Φυλακή<<<<

Η απονομή προεδρικής χάριτος αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ασκείται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Το ευεργέτημα αυτό απολαμβάνουν όλοι οι κατάδικοι που εκτίσει τα ¾ της ποινής τους  εκτός από αυτούς που καταδικάστηκαν για φόνο, εμπορία ναρκωτικών και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.  

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Ιωάννης Καπνουλλάς του ευεργετήματος της απονομής χάριτος, θα τύχουν σχεδόν οι μισοί κατάδικοι, ενώ ένας σημαντικός αριθμός αυτών που εκτίουν την ποινή τους θα αποφυλακιστούν. Aπονομή χάριτος δεν δικαιούνται μόνο οι υπόδικοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 στις Κεντρικές Φυλακές κρατούνταν 1010 κατάδικοι.

 

Home