Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τρομάζει τη Βουλή η έξαρση ναρκωτικών - Ανοίγει σήμερα συζήτηση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
29.06.2022 - 06:00

Τρομάζει τη Βουλή η έξαρση ναρκωτικών - Ανοίγει σήμερα συζήτηση

Με πρωτοβουλία της Φωτεινής Τσιρίδου η Επιτροπή Νομικών θα εξετάσει αυτεπαγγέλτως το πρόβλημα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

H έξαρση των ναρκωτικών αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και προβληματίζει έντονα. ΕΙδικότερα, η  διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών από άτομα νεαρής ηλικίας ή/και ανηλίκους πονοκεφαλιάζει έντονα όλους. Η Βουλή δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη με την Επιτροπή Νομικών να ασχολείται με το θέμα σε ειδική συνεδρία σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 10:30 το πρωί.

Με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας προέδρου της Επιτροπής Νομικών, βουλεύτριας του ΔΗΣΥ Φωτεινής Τσιρίδου η Επιτροπή θα εξετάσει αυτεπαγγέλτως το εξής θέμα: «Η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών από άτομα νεαρής ηλικίας ή/και ανηλίκους, καθώς και ο χειρισμός και τα μέτρα πρόληψης και καταστολής του φαινομένου».

Η κα Τσιρίδου κατέθεσε την πρότασή της από τις 27 Μαϊου αφού σύμφωνα με την αναπληρώτρια πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών: «μετά τα πρόσφατα ανησυχητικά ευρήματα της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών που είδαν και το φως της δημοσιότητας, η  Πολιτεία οφείλει να επεξεργαστεί ή/και να ενισχύσει τους τρόπους χειρισμού του φαινομένου αλλά και καταστολής και προστασίας, ιδιαίτερα των νεαρών ατόμων ή/και ανηλίκων και των οικογενειών τους.  Επίσης πρέπει να  ληφθούν  μέτρα για εξάλειψη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο σχολικό περιβάλλον».

>>>>Διαβάστε επίσης: Κατάθεση ψυχής: ''Πώς ο γιος μου έμπλεξε με τα ναρκωτικά'<<<<

Επικίνδυνη εκτόξευση

Σημειώνεται ότι παρουσιάζεται επικίνδυνη εκτόξευση των  κατασχέσεων ποσοτήτων ναρκωτικών που κατέγραψε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών με την εμπλοκή ανηλίκων σε υποθέσεις να παρουσιάζει ανοδικές τάσεις.Στις κατασχέσεις ποσοτήτων ναρκωτικών καταγράφονται οι μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το 2021 και ιδιαίτερα στην κάνναβη, την κοκαΐνη και κυρίως στις διεγερτικές ουσίες και τις παραισθησιογόνες ουσίες.

1

Η συζήτηση περιστρέφεται κυρίως για  να διαφανεί κατά πόσο η Πολιτεία και οι Αρμόδιες Αρχές χρειάζονται επιπρόσθετο ή/και ενισχυμένο Νομικό Πλαίσιο για την καταστολή και πρόληψη του φαινομένου.

Χαρακτηριστικά, ζητείται:

  • Ενημέρωση από την ΥΚΑΝ σχετικά με στατιστικά στοιχεία που καταγράφηκαν για τις κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών, τους χρήστες αλλά και τις ουσίες με τη μεγαλύτερη και συχνότερη χρήση. 
  • Tους μεταγωγικούς  σταθμούς  μέσα από τους οποίους φτάνουν στη χώρα μας οι ουσίες, η διακίνηση και η προμήθεια ναρκωτικών ουσιών ειδικά στους χώρους των σχολείων.
  • Τρόπους πρόληψης και καταστολή του φαινομένου χρήσης ναρκωτικών ουσιών από άτομα νεαρής ηλικίας ή/και ανήλικους.

Στη συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν: Eκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Αστυνομίας Κύπρου, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Home