Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Αθηνά πάει στον Οδυσσέα - Μένει η εκκρεμότητα με Αριστοτέλους

Offsite Team -
22.03.2023

Η Αθηνά πάει στον Οδυσσέα - Μένει η εκκρεμότητα με Αριστοτέλους

Έχει τροχιοδρομηθεί η διαδικασία για απόσπασή της Αθηνάς Δημητρίου στην Ελεγκτική Υπηρεσία είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης

Έχει τροχιοδρομηθεί η διαδικασία για απόσπαση της Υποδιευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Αθηνάς Δημητρίου, στην Ελεγκτική Υπηρεσία, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Βουλή, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών στην οποία συμμετείχε. Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Δημητρίου θα πιάσει δουλειά αύριο.

Σε σχέση με το θέμα της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, η κ. Προκοπίου είπε πως αυτή βρίσκεται ακόμη με άδεια και πως θα γίνουν ανακοινώσεις για αυτά που θα αποφασιστούν επί του θέματος όταν έλθει η ώρα.

Ερωτηθείσα πώς σκοπεύει να φέρει κοντά τη Διεύθυνση των Φυλακών και την Αστυνομία, η κ. Προκοπίου ανέφερε πως κατά τη δική της αντίληψη δεν υπάρχει αντιπαράθεση αυτή τη στιγμή. Πρόσθεσε πως ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Ιωάννης Καπνουλλάς, είναι σε πλήρη συνεννόηση και επικοινωνία με την Αστυνομία. "Υπάρχει η συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των δυο πλευρών, και πιστεύω ότι μόνο βελτίωση μπορούμε να έχουμε από εδώ και πέραν της σχέσης των Φυλακών με την Αστυνομία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σύμπλευση ως προς τους στόχους που έχουν τεθεί", ανέφερε.

Κληθείσα να πει αν έχει αποδεχθεί την απόσπαση της Υποδιευθύντριας των Φυλακών, Αθηνάς Δημητρίου στην Ελεγκτική Υπηρεσία και τι γίνεται με τη Διευθύντρια των Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, η κ. Προκοπίου είπε πως η απόσπαση της κ. Δημητρίου εκκρεμεί τώρα στην ΕΔΥ. "Έχει εγκριθεί το αίτημά της από εμάς για απόσπαση στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Τροχιοδρομείται πλέον η διαδικασία" ανέφερε.

>>>>Διαβάστε επίσης: Οι 4 προτεραιότητες της Άννας - Σήμερα πάει Βουλή, αύριο Φυλακές<<<<

Είπε εξάλλου πως η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους βρίσκεται με άδεια ακόμη. Άρα θα μπορέσουμε να κάνουμε ανακοινώσεις όταν θα έλθει ο χρόνος, πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σε σχέση με την προεδρική χάρη προς κατάδικους και για τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν για αυτό το θέμα από τον Σύνδεσμο Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, ο οποίος εξήγγειλε κινητοποιήσεις, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανέφερε πως "το θέμα της προεδρικής χάρης δεν είναι κάτι το οποίο αφορά άμεσα το Υπουργείο Δικαιοσύνης".

"Τα κριτήρια βγαίνουν από την Εισαγγελία. Είναι κάτι το οποίο εξετάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έχει πάρει τις αποφάσεις του. Δεν είναι κάτι που εγώ μπορώ να σχολιάσω αυτή τη στιγμή", σημείωσε.

ΚΥΠΕ

 

Home