Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Ρωσία κατέλαβε και την πόλη Λισιτσάνκ

Offsite Team -
24.06.2022 - 15:01

Η Ρωσία κατέλαβε και την πόλη Λισιτσάνκ

Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν γιατί δεν είχε απομείνει τίποτα να υπερασπιστούν

Η Ουκρανία δήλωσε ότι ρωσικές δυνάμεις είχαν «καταλάβει πλήρως» περιοχή νότια της στρατηγικής σημασίας πόλης Λισιτσάνκ στην περιφέρεια Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα, και η Μόσχα υποστήριξε ότι είχε περικυκλώσει περίπου 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή.

Η απώλεια του Χίρσκε και αρκετών άλλων οικισμών γύρω από αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο το Λισιτσάνκ, η τελευταία μεγάλη πόλη του Λουχάνσκ που ελέγχεται από τους Ουκρανούς, να αποκλειστεί από τρεις πλευρές από τις ρωσικές δυνάμεις που προελαύνουν.

«Δυστυχώς, από σήμερα…ολόκληρη η περιοχή Χίρσκε είναι κατεχόμενη», δήλωσε ο επικεφαλής των δημοτικών υπηρεσιών του Χίρσκε, ο Ολέξιι Μπαμπτσένκο, σε δήλωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Υπάρχουν κάποιες ασήμαντες, τοπικές μάχες που συνεχίζονται στα περίχωρα, αλλά ο εχθρός έχει μπει».

«Υπάρχει μια κόκκινη σημαία που κυματίζει στη δημοτική διοίκηση (στο Χίρσκε)», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης.  

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι είχε περικυκλώσει περίπου 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 80 ξένους μαχητές, στο Χίρσκε. Το Reuters δεν μπόρεσε να διασταυρώσει από άλλη πηγή την αναφορά αυτή.

>>>Διαβάστε επίσης: Σκοτώθηκε αξιωματούχος των ρωσικών κατοχικών αρχών στη Χερσώνα

Στην ημερήσια ενημέρωσή του σήμερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του είχαν «απομονώσει πλήρως» μια ομάδα ουκρανικών μονάδων κοντά στο Χίρσκε και το Ζολότε. Δήλωσε ότι είχε περικυκλώσει τέσσερα ουκρανικά τάγματα, μια μονάδα πυροβολικού και ένα «απόσπασμα ξένων μισθοφόρων». Το ήμισυ του Ζολότε είναι υπό ρωσικό έλεγχο, ανέφερε το Υπουργείο, προσθέτοντας ότι εξαπολύει «αδιάκοπες επιθέσεις» γύρω από τις περικυκλωμένες ουκρανικές δυνάμεις στο Χίρσκε.

Η Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι τα στρατεύματά της αποσύρονται από τη 'δίδυμη' πόλη του Λισιτσάνκ, το Σεβεροντονέτσκ, θέατρο σφοδρών βομβαρδισμών και μαχών στους δρόμους για εβδομάδες, σε ένα σημαντικό πισωγύρισμα στον αγώνα της κατά των ρωσικών δυνάμεων.

«Οι δυνάμεις μας αναγκάστηκαν να αποσυρθούν και να πραγματοποιήσουν τακτική υποχώρηση διότι ουσιαστικά δεν είχε απομείνει τίποτα εκεί για να υπερασπιστούν. Δεν είχε απομείνει πόλη εκεί και δεύτερον, δεν θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε να τους περικυκλώσουν», δήλωσε ο Ολεξάντρ Μουσιγιένκο, στρατιωτικός αναλυτής από το Κίεβο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home