Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

29% οι γεννήσεις παιδιών αλλοδαπών το 2022 στην Κύπρο

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 27.06.2023

29% οι γεννήσεις παιδιών αλλοδαπών το 2022 στην Κύπρο

Έντονη ανησυχία για την αλλοίωση του δημογραφικού από τη Βουλή - Π. Μυλωνάς: «Θα είμαστε μειονότητα σε 15 χρόνια»

Έντονη είναι η ανησυχία των βουλευτών για τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.Σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 η Ad Hoc Επιτροπή της Βουλής  για το Δημογραφικό πρόβλημα θα συζητήσει εκ νέου το θέμα. Στη συζήτηση θα τεθεί το θέμα με τίτλο: «To έγκλημα του εποικισμού και το πρόβλημα της αυξανόμενης μετανάστευσης στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας με αποτέλεσμα τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Κύπρου».

Στη συνεδρία θα δοθούν στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως μαθαίνουμε, το 2022, το 52% των γεννήσεων αφορούν παιδιά  με τους δύο γονείς Κύπριους, ενώ αντίθετα, 29% πλέον των γεννήσεων έχουν και τους δύο γονείς τους αλλοδαπούς. Η ίδια, δε εικόνα παρατηρείται και κατά τους πρώτους μήνες του 2023.

Από το 2012 μέχρι το 2022, υπήρξε μείωση στο ποσοστό γεννήσεων, που έχουν και τους δύο γονείς τους Κύπριους, κατά 4%, ενώ αντίθετα, αυξήθηκε κατά 7% το ποσοστό των γεννήσεων, που και οι δύο γονείς είναι αλλοδαποί. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Μεταναστευτικό: Η ΕΕ έκοψε τον «γόρδιο δεσμό» - Η συμφωνία<<<<

Κατά το 2022,παραχωρήθηκαν συνολικά 92.807 άδειες διαμονής σε αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 17.641 αφορούσαν σε οικιακή απασχόληση, οι 10.301 σε γενική απασχόληση, οι 12.262 σε απασχόληση σε εταιρείες ξένων συμφερόντων, οι 10.666 σε επισκέπτες και οι 7.612 σε φοιτητές/ερευνητές.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος Μαίου έγιναν 4.828 αιτήσεις από αλλοδαπούς για εξασφάλιση καθεστώτος διεθνούς προαστασίας. Στη βάση όμως των αποφάσεων για επιστροφές ο αριθμός ανήλθε στις 3770.

Μυλωνάς: «Θα ειμαστε μειονότητα»

Ο εκ των εισηγητών βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς μιλώντας στην Offsite News τόνισε με στόμφο ότι «σε 15 χρόνια κινδυνεύουμε οι Ελληνοκύπριοι να αποτελέσουμε μειονότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Μυλωνάς εξήγησε ότι στην Κύπρο θα είναι η αραβική κοινότητα, η αφρικανική κοινότητα, οι ρωσόφωνοι και η μειονότητα των Ελληνοκυπρίων.

Ο κ. Μυλωνάς είπε ότι με βάση τα στοιχεία που εξασφάλισαν οι βουλευτές κάθε μήνα μπαίνουν από τα κατεχόμενα 1200 παράνομοι μετανάστες από τρίτες χώρες μέσω κατεχομένων, ξέχωρα  όσοι καταφθάνουν με βάρκες.Όπως  έγραψε η Offsite News, σε κάθε βάρκα που προσεγγίζει τις κυπριακές Αρχές επιβιβάζονται 8 -50 μετανάστες.

Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής θα τεθεί και το θέμα του εποικισμού στα κατεχόμενα. Με βάση τα στοιχεία που θα συζητηθούν στη Βουλή καθημερινά περνούν στις ελεύθερες περιοχές Τούρκοι έποικοι που ζητούν άσυλο στην Κυπριακή Δημοκρατία.Ο δημογραφικός χαρακτήρας της Δημοκρατίας αλλοιώνεται και από άλλες εθνικότητες όπως είναι ένας αριθμός εκατοντάδων Τσιγγάνων που σπεύδει στις ελεύθερες περιοχές.

 

Γιωργος Μιχαηλίδης

Home