Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

300 παράνομοι ταξιτζήδες - πειρατές καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Αστικών ταξί

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 16.11.2023

300 παράνομοι ταξιτζήδες - πειρατές καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Αστικών ταξί

Το θέμα συζητείται στην Επιτροπή Μεταφορών - Εξαίρεση για παραγραφή αδικημάτων για λευκό ποινικό μητρώο ζητούν οι οδηγοί

Η πειρατεία και η έκδοση λευκού ποινικού μητρώου για τους επαγγελματίες οδηγούς αστικών ταξί θα απασχολήσουν σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 την Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής. Στη σημερινή συνεδρία θα καταγγελθεί από το Σύνδεσμο Αστικών Ταξί ότι 300 ιδιωτικά αυτοκίνητα λειτουργούν πειρατικά ως ταξί. 

Τα δυο θέματα  «καίουν» τους οδηγούς ταξί που ζητούν επιτακτικά την αλλαγή της νομοθεσίας. Η Επιτροπή θα εξετάσει αυτεπαγγέλτως το θέμα κατόπιν εισήγησης του προέδρου της Επιτροπής Μαρίνου Μουσιούττα και των βουλευτών των Οικολόγων Σταύρου Παπαδούρη και Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Η πειρατεία

Μέσω της συζήτησης στη Βουλή θα γίνει προσπάθεια για να θεσπιστεί νομοθετικό πλαίσιο που θα καταπολεμά την πειρατεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Αστικών Ταξί Ντίνο Κωνσταντίνου, «αυτή τη στιγμή 300 ιδιωτικά αυτοκίνητα χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργούν σαν ταξί και επηρεάζουν τον κλάδο. Ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι μέσω application το κοινό μπορεί να καλέσει την Εταιρεία που δρα πειρατικά. Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι πειρατικά ταξί κυκλοφορούν στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και στα Λιμάνια.

Λευκό ποινικό μητρώο στα 5 χρόνια

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστικών Ταξί ανέφερε στην Offsite News «ότι μας απασχολεί έντονα ότι πέραν των 20 συναδέλφων δεν μπορούν να ανανεώσουν την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, αφού δεν παραγράφηκε ποινικό αδίκημα που διέπραξαν πριν χρόνια». Ο κ. Κωνσταντίνου δήλωσε ότι «θέλουμε όπως στους οδηγούς ταξί δοθεί εξαίρεση και εφόσον τα αδικήματα που διέπραξαν στο παρελθόν δεν είναι κακουργήματα (σεξουαλικά αδικήματα, εμπορία ναρκωτικών και βιαιοπραγία) να παραγράφονται σε περίοδο 5 ετών. Σημειώνεται ότι η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος των οδηγών ταξί ανανεώνεται κάθε πενταετία.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην Offsite News ότι τα αδικήματα παραγράφονται κάθε 10 χρόνια εκτός από αδικήματα ατιμωτικής συμπεριφοράς, σεξουαλικά αδικήματα και εμπορία ναρκωτικών που δεν παραγράφονται.

>>>>Διαβάστε επίσης: Γίνονται όλα πιο αυστηρά για μοτοσικλετιστές - Τι αλλάζει<<<<

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε στην Offsite News ότι θα «συζητήσουμε προβλήματα που απασχολούν τους οδηγούς ταξί και θα ενημερωθούμε για τις ενέργειες του Υπουργείου Μεταφορών τόσο για την πειρατεία, όσο και την ανανέωση αδειών εξασκήσεως επαγγέλματος». Ο κ. Μουσιιούττας ανέφερε ότι ενδεχομένως να συζητηθούν και άλλα προβλήματα του κλάδου.

Εξοπλισμός ασφαλείας

Σε μια άλλη εξέλιξη, κατά τη σημερινή συνεδρία θα συζητηθεί η ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την κατοχή άδειας οδήγησης από επαγγελματίες οδηγούς.     Ακόμα θα συζητηθεί ο  καθορισμός ελάχιστου εξοπλισμού ασφαλείας για τους χρήστες μοτοσικλετών για επαγγελματική χρήση.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home